У Кабміні визначилися з правилами карантину для нового тижня

Такі правила всім уже добре знайомі

На сьогоднішньому засіданні уряду, 17 лютого, буде прийнято рішення про повернення Україні адаптивної моделі карантину. Про це повідомив сьогодні прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Як заявив Шмигаль, Україна повернеться до моделі адаптивного карантину. Тобто в областях встановлюватимуться різні карантинні обмеження залежно від епідемічної ситуації.

"Як і минулого разу, передбачається чотири рівні епідемічної небезпеки, кожен з яких має чіткі обмеження та критерії визначення", - йдеться у повідомленні очільника уряду.

Голова Кабміну підкреслив, що це рішення набуде чинності вже наступного тижня, тому всі українці матимуть змогу завчасно з ним ознайомитись.

Нагадаємо, з 24 лютого 2021 року на всій території України буде встановлено "жовтий" рівень епідемічної небезпеки. Принаймні, про це повідомила народний депутат від партії "Слуга народу" Ольга Василевська-Смаглюк. За її словами, відповідний проект постанови буде прийнятий на сьогоднішньому засіданні уряду, 17 лютого.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", в Івано-Франківській області забракло ліжкомісць для хворих на коронавірусну інфекцію. На критичну ситуацію відреагував президент України Володимир Зеленський. Так, у цьому регіоні фіксується надзвичайно високий рівень захворюваності. За даними Кабміну, в багатьох населених пунктах Прикарпаття заповненість ліжкомісць перевищує 90%. Наразі Івано-Франківська область має один з найбільших рівнів захворюваності на 100 тисяч населення, а також другий найбільший рівень за кількістю зайнятих ліжок – у середньому 73%. За минулу добу там захворів 621 мешканець.