Головна Новини Суспільство події У Кабміні назвали дати початку і кінця нового навчального року
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні назвали дати початку і кінця нового навчального року

Новий навчальний рік у школах України розпочнеться з 2 вересня 2024 року

23 липня 2024, 14:46
Поділіться публікацією:

Кабінет Міністрів України визначив, що новий навчальний рік у загальноосвітніх школах розпочнеться 2 вересня цього року і завершиться 30 червня 2025 року. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

У Кабміні назвали дати початку і кінця нового навчального року

У Кабміні назвали дати початку і кінця нового навчального року

За його словами, обласні адміністрації повинні будуть адаптувати освітній процес залежно від умов безпеки в різних регіонах. Це може включати дистанційне навчання в місцях, де це необхідно для безпеки учнів і вчителів.

"Обласним адміністраціям доручено забезпечити організацію процесу залежно від ситуації з безпекою на тій чи іншій території", — додав Шмигаль.

Зазначимо, що у червні МОН радило вишам, коледжам й училищам розпочати навчальний рік з серпня.

Раніше “Коментарі” писали, що в Україні розгорівся скандал щодо термінів початку навчального року. Освітній омбудсмен Сергій Горбачов та мер Львова Андрій Садовий висловили протилежні думки з цього приводу. Зокрема, міський голова Львов впевнений, що почати навчальний рік 19 серпня та завершити до Різдва — найкращий варіант для учнів, адже школи Львова можуть стати прихистком для всіх, хто потребує тепла та зарядки пристроїв у разі погіршення енергетичної ситуації взимку

Читайте також на порталі “Коментарі” — Українські школи та виші вже готуються до нового навчального року. Розглядають онлайн-навчання або у змішаному форматі, зміщення розкладу занять, а також збільшення канікул узимку. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час години запитань уряду у Верховній раді України зробив міністр освіти та науки України Оксен Лісовий.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини