Головна Новини Суспільство події У Франції затримано засновника Telegram Павла Дурова: хто і як відреагував
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції затримано засновника Telegram Павла Дурова: хто і як відреагував

Арешт Дурова викликав бурхливу реакцію та звинувачення в обмеженні свободи слова

26 серпня 2024, 09:50
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", засновник і керівник месенджера Telegram Павло Дуров приїхав до Франції, влада якої виписала ордер на його арешт. Дурова було затримано поліцією в аеропорту "Ле Бурже", повідомили французькі ЗМІ.

У Франції затримано засновника Telegram Павла Дурова: хто і як відреагував

Павло Дуров. Фото: з відкритих джерел

Затримання Дурова викликало досить швидку реакцію. І, звичайно ж, дав про себе знати колишній президент Росії Дмитро Медведєв. Одіозний політик написав у мережі Telegram, що попереджав її засновника про неприємності.

"Колись, уже досить давно, я запитав у Дурова, чому він не хоче співпрацювати з правоохоронними структурами щодо тяжких злочинів. "Це моя принципова позиція", — заявив він. "Тоді будуть серйозні проблеми в будь-якій країні", — сказав йому я.

За словами Медведєва, Дуров прорахувався, тому що на Заході до всіх росіян особливе ставлення. Адже Дуров точно не Маск і Цукерберг.

Цікаво, що Маск, зі свого боку, підтримав Дурова і не пропустив нагоди звинуватити у зневаженні свободи слова Євросоюз, з яким у нього останнім часом не складаються стосунки.

Це пов'язано з тим, що після покупки Twitter Маск повернув на платформу персонажів, насамперед заблокованих за порушення правил пристойної дискусії. Насамперед, Дональда Трампа, кандидатуру якого Маск палко підтримує на майбутніх виборах президента США.

Американський мільярдер присвятив кілька твітів своєї насиченої стрічки Дурову. В одному з них під хештегом #FreePavel він опублікував витримку розмови з інтерв'юером Володимира Путіна Такером Карлсоном, в якій Дуров розповідає, як він радий, що Маск купив "Твіттер".

Карлсон також підтримав Дурова.

"Павло Дуров сьогодні сидить у французькій в'язниці, будучи живим попередженням для будь-якого власника платформи, який відмовляється піддавати правду цензурі за вказівкою урядів та спецслужб. На колись вільний світ стрімко опускається темрява", — написав Карлсон у мережі X Ілона Маска.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як зберегти важливу інформацію в Telegram, якщо месенджер перестане працювати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини