Головна Новини Суспільство події У Європі вперше обрали темношкірого політика лідером країни
commentss НОВИНИ Всі новини

У Європі вперше обрали темношкірого політика лідером країни

Лідером уряду Уельсу став Воган Ґетінг. Це перший темношкірий лідер уряду в Європі.

17 березня 2024, 08:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Воган Ґетінг був оголошений переможцем виборів на лідера Лейбористської партії, що автоматичного його робить першим міністром Уельсу. Таким чином Воган Ґетінг стане першим темношкірим главою уряду в Європі.

У Європі вперше обрали темношкірого політика лідером країни

Воган Ґетінг - перший темношкірий лідер уряду в Європі. Фото з відкритих джерел

За результатами голосування Воган Ґетінг отримав 51,7% голосів від членів Лейбористської партії, а його єдиний суперник, міністр освіти та валлійської мови Джеремі Майлз — 48,3%. Очікується, що Ґетінг складе присягу першого міністра 20 серпня, після голосування в парламенті Уельсу. На цій посаді Воган Ґетінг замінить Марка Дрейкфорда, який оголосив про свою відставку в грудні минулого року після п'яти років перебування на посаді.

"Сьогодні ми перегортаємо сторінку в книзі історії нашої нації. Історії, яку ми пишемо разом. Не лише тому, що я маю честь стати першим темношкірим лідером у будь-якій європейській країні, але також тому, що тут також відбувається стрибок поколінь", — сказав 50-річний Воган Ґетінг, який молодший за попередника на 19 років.

Воган Ґетінг народився в Замбії. Його батько був валлійцем, а мати замбійкою. У дворічному віці Ґетінг переїхав до Великобританії.

Обрання Ґетінга на посаду першого міністра Уельсу означає, що уряди трьох із чотирьох складових частин Великої Британії очолюватимуть політики з етнічних меншин. Британський прем’єр-міністр Ріші Сунак, до компетенції якого також входять усі питання, що стосуються Англії має індійське коріння, а перший міністр Шотландії Хамза Юсаф є сином іммігрантів з Пакистану.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президентом Латвії став відкритий гей.

Також "Коментарі" писали про відсоток чорношкірих в країнах Європи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини