Головна Новини Суспільство події У Європі помітили літак-розвідник США: чому це неприємний сигнал для РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Європі помітили літак-розвідник США: чому це неприємний сигнал для РФ

Розвіддані, зібрані Combat Sent, допомагають визначити докладні робочі характеристики та можливості іноземних військових радарів

24 серпня 2024, 07:08
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати Америки відправили до Європи літак RC-135U, відомий як Combat Sent. Ймовірно, він збирав розвіддані щодо Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Newsweek".

У Європі помітили літак-розвідник США: чому це неприємний сигнал для РФ

Літак RC-135U. Фото: із відкритих джерел

За інформацією ЗМІ, Сombat Sent приземлився на авіабазі Мілденхолл на сході Британії ще 18 серпня. З того часу він уже здійснив кількагодинний політ у Балтійському регіоні, що межує з Росією та Білоруссю.

Цей літак призначений для розвідки і може виявляти та ідентифікувати сигнали іноземних наземних, морських та повітряних радарів.

"Розвіддані, зібрані Combat Sent, допомагають визначити докладні робочі характеристики та можливості іноземних військових радарів, що дозволяє розробляти методи ухилення та обладнання, здатних виявити, попередити чи перемогти системи супротивника", — йдеться у статті.

Точна мета його польоту, а також те, чи передаватиметься отримана інформація іншим країнам – невідомо.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на те, що США активно допомагають у війні проти РФ, Вашингтон все ще боїться перейти певні "червоні лінії". Зокрема, США не дають Україні дозволу на удари американською зброєю в глиб російської території, оскільки в майбутньому сподіваються перезавантажити відносини з РФ.

Politico з посиланням на джерела зазначає, Білий дім та Пентагон стверджують, що Україна і без цього має можливості для перемоги над Росією.

Один із представників Білого дому розповів виданню, що використання Storm Shadow або ATACMS по Росії може виявитися не таким ефективним, як рекламується. До того ж, у ЗСУ обмежений запас таких ракет, а наявні можуть не досягти критично важливих російських цілей, які вже виведені із зони їхньої досяжності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини