Головна Новини Суспільство події У Європарламенті можуть накласти санкції на українських суддів через справу Порошенка
commentss НОВИНИ Всі новини

У Європарламенті можуть накласти санкції на українських суддів через справу Порошенка

Євродепутат розповіла про наміри Європейського парламенту застосувати санкції до причетних до справи Порошенка

14 січня 2022, 17:25
Поділіться публікацією:

Депутат Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадель назвала брудними політичними іграми проти проти екс-президента Петра Порошенка. В інтерв'ю "Прямому" вона наголосила – Європейський парламент може застосувати санкції проти осіб, причетних до розгляду у справі екс-президента України. Про це пише 112 юа.

У Європарламенті можуть накласти санкції на українських суддів через справу Порошенка

У Європі занепокоєні справою Порошенка, фото з відкритих джерел

"Загалом ми бачимо, що є загроза значного відкату назад у демократичних стандартах в Україні. Це використання політизованого правосуддя, виборчого правосуддя проти політичних опонентів. Я дуже шкодую, що історія повторюється знову, ми повертаємось у додому часи і знову бачимо справи проти політичних опонентів. "Я б не рекомендувала комусь в Україні — прокурорам, або політикам, або суддям брати участь у цих брудних політичних іграх", — наголосила євродепутат.

"Добре, коли є чесна політична конкуренція. Якщо у нас вибори попереду, то в політиці треба боротися політичними методами, а не через використання правосуддя. І, звичайно, коли ми бачимо, які політичні опоненти сьогодні в Україні, то, звичайно, колишній президент є серйозним конкурентом та тим, хто може бути загрозою для чинного президента", – зазначає депутат.

Коментуючи можливу міжнародну реакцію у разі арешту Порошенка, Віола Фон Крамон зазначила: "Якщо ви подивіться на період 2010-2011 років, то причетні судді та політики потрапили під індивідуальні санкції. Звичайно, санкції повинні бути уважно вивірені та обрані. Ми не зацікавлені до цих брудних політичних ігор, але люди, які відверто підтримують такі ігри, звичайно повинні понести політичні та економічні наслідки.Ми тут у Європарламенті дуже чітко на цьому наполягаємо. індивідуальні санкції проти тих осіб, які залучені до цього.

Нагадаємо, Євросоюз вимагає від президента України звільнити Віктора Медведчука з-під домашнього арешту. Крім того, від Києва вимагали відміни санкцій проти опозиційних медіа. Ситуація обговорювалася на саміті Східного партнерства у Брюсселі.

"Європейські лідери висунули українській владі список пропозицій, щоб розрядити ситуацію. Зокрема, там був пункт про те, що санкції РНБО проти опозиційних ЗМІ та трьох опозиційних телеканалів, закритих ще у лютому 2021 року, несправедливі та їх треба скасувати", — сказало джерело у європейських дипломатичних колах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини