Головна Новини Суспільство події У Єгипті виявили незвичайних мумій: вчені шоковані (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Єгипті виявили незвичайних мумій: вчені шоковані (ФОТО)

Стародавній Єгипет таїть у собі безліч таємниць і загадок, над розгадкою яких працюють дослідники з усього світу.

28 листопада 2022, 00:34 comments3205
Поділіться публікацією:

Під час масштабних розкопок у Єгипті, а саме – у місті Кувейсін – дослідники виявили загадкові гробниці, в яких були поховані незвичайні мумії із золотими язиками.

У Єгипті виявили незвичайних мумій: вчені шоковані (ФОТО)

Незвичайні мумії

Ці знахідки дійсно змогли здивувати сучасних археологів, оскільки подібні мумії зустрічаються дуже рідко.

Як виявилося, "золоті накладки" служили як амулет і розміщувалися в роті померлих. Стародавні єгиптяни робили померлим "золоті язики" для того, щоб за їх допомогою померлі змогли спілкуватися в потойбічному світі з богом Осірісом. Крім цього померлим мав допомагати такий "золотий язик" комунікувати з рештою представників пантеону богів.

За словами Мустафи Вазірі, генерального секретаря Вищої ради старожитностей Єгипту, мумії перебувають у поганому стані, проте дослідники виявили, що деякі з них були покриті тонкими листами золота та поміщені у дерев'яні труни. Команда також виявила глиняні горщики, золоті артефакти у формі скарабеїв та квітів, а також ряд похоронних кам'яних амулетів та судин.

"Знову виявлена частина некрополя має інший архітектурний стиль. Ранні дослідження поховань, мумій та похоронної колекції показують, що цей некрополь використовувався протягом трьох різних періодів: пізнього давньоєгипетського, птолемеївського та частково римського періодів", зазначили дослідники.

Попередні розкопки в Кувайсні виявили сотні гробниць, кам'яних трун та величезну труну-похоронницю з чорного граніту для важливого священика.

Раніше "Коментарі" писали про те, що під єгипетським храмом виявлено тунель із загадковими артефактами . У Єгипті археологи, які проводили розкопки під стародавнім храмом, виявили довгий тунель, який у минулі століття дарував воду тисячам людей.

У Єгипті виявили незвичайних мумій: вчені шоковані (ФОТО) - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини