Головна Новини Суспільство події У Дніпрі запропонували збільшити допомогу школам - Філатов і його більшість проти
commentss НОВИНИ Всі новини

У Дніпрі запропонували збільшити допомогу школам - Філатов і його більшість проти

У Дніпрі відбулася багатотисячна акція протесту проти свавілля міської влади, корупції і існування КП «Муніципальна варта»

28 липня 2021, 14:03
Поділіться публікацією:

Депутат від "Громадської сили" Катерина Збарська під час чергової сесії міськради запропонувала перенаправити частину грошей, які виділяються на КП "Муніципальна варта", навчальним закладу міста. Промерська більшість на чолі з міським головою Борисом Філатовим відмовилося підтримати пропозицію.

У Дніпрі запропонували збільшити допомогу школам - Філатов і його більшість проти

Акція протесту в Дніпрі

28 липня було гаряче і перед будівлею мерії, і в самій сесійній залі. На вулиці відбулася багатотисячна акція протесту проти свавілля міської влади, корупції та існування КП "Муніципальна варта". Городяни вимагали ліквідувати це КП, бійці якого регулярно б'ють в місті журналістів і підприємців. Свою вимогу вони передали групі депутатів, яка йшла на сесію. Збарська була в їх числі.

У Дніпрі запропонували збільшити допомогу школам - Філатов і його більшість проти - фото 2

Був оперативно підготовлений проєкт рішення, який лідер фракції "Громадська сила" Загід Краснов вимагав внести до порядку денного сесії з голосу, як це передбачає Закон України "Про статус депутатів місцевих рад". Однак, мер і підконтрольну йому більшість були проти. Хоча за ліквідацію КП виступила не тільки "Громадська сила", а й фракція "Слуга народу".

У своєму виступі на сесії Збарська підкреслила, що гроші, які виділяються на фінансування КП "Муніципальна варта", доцільно перенаправити на фінансування навчальних закладів міста.

У Дніпрі запропонували збільшити допомогу школам - Філатов і його більшість проти - фото 3

"Представники партії" Пропозиція ", ОПЗЖ і" Блок Вілкула "жодного разу не підтримали прохання жителів міста надати їм допомогу, по якій вони звернулися до депутатів від президентської партії" Слуга народу ", партії" Громадська сила "і частково партії" Європейська солідарність", — сказала Збарська. — Вони відмовилися надати допомогу в придбанні комп'ютерів для Ліцею інформаційних технологій, який входить до п'ятірки кращих навчальних закладів за рівнем ЗНО в Україні, єдиний з Дніпра ".

За словами Збарської, палиці в колеса при виділенні допомоги вставляються, виходячи з політичних інтересів, але підкреслила, що нехтувати інтересами дітей заради політичної вигоди — цинічно.

У Дніпрі запропонували збільшити допомогу школам - Філатов і його більшість проти - фото 4

"Тому я прошу перерозподілити кошти міського бюджету, які виділяються на функціонування КП" Муніципальна варта ", і направити їх на допомогу установам, де навчаються діти всіх виборців, в тому числі та тих партій, представники яких блокують виділення грошей на надання допомоги учбовим закладам".

На жаль, політичної волі у Філатова і його більшості при голосуванні за цю пропозицію не знайшлося, і податки городян замість шкіл знову підуть на фінансування приватної армії мера.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини