Головна Новини Суспільство події У чотирьох областях України новий спалах коронавірусу може початися найближчим часом
commentss НОВИНИ Всі новини

У чотирьох областях України новий спалах коронавірусу може початися найближчим часом

У чотирьох областях України новий спалах хвороби може початися найближчим часом, але загрозливої ситуації зі смертністю поки не спостерігається

18 серпня 2021, 13:55
Поділіться публікацією:

Чотири області України можуть опинитися під ударом нової хвилі коронавірусу. Як передає видання "Коментарі", про це в ході брифінгу розповів директор Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганіченко, пише журнал "Фокус".

У чотирьох областях України новий спалах коронавірусу може початися найближчим часом

Коронавірус. Фото: Українська правда

Він акцентував на тому, що на 12% збільшилася кількість госпіталізацій українців з коронавірусом. Ще якихось сім днів тому цей показник був на рівні 10% і ось вже відбулося стрімке зростання. За словами експерта, коронавірус дійсно починає набирати обертів, але зараз ситуація повністю контрольована, немає приводу для панічних настроїв. Якщо ж говорити в цілому по Україні, то койкомісця з підключенням до кисню заповнені на 10%. Це не дуже великий показник, особливо якщо враховувати ту ситуацію, яка у нас була на початок 2021 року.

Юрій Ганіченко зазначив, якщо ж говорити в розрізі регіонів, то в 16 із 25 областей коронавірус почав набирати обертів. У зв'язку з цим варто зазначити, що половина нових кейсів захворювань на коронавірус виявлено в 4 областях — це Дніпропетровська, Харківська, Чернівецька та Житомирська області. Так ми бачимо, що географія коронавірусу повністю поширена на всі регіони України, але в перерахованих вище областей незабаром може бути ситуація дуже і дуже катастрофічною. До цих чотирьох областей незабаром можуть приєднатися ще три. Черкаська, Кіровоградська і Тернопільська вже на підході. Тут стрімко починає збільшуватися кількість нових виявлених захворювань.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Польща перепродасть Україні вакцину від коронавірусу з коротким терміном придатності. Польща реалізує нашій країні понад 1 мільйон доз препарату від ковіду AstraZeneca.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини