Головна Новини Суспільство події У Чернівцях 100-річна пацієнтка одужала від Covid-19
commentss НОВИНИ Всі новини

У Чернівцях 100-річна пацієнтка одужала від Covid-19

Наразі у жінки негативний ПЛР-тест на коронавірус

30 березня 2021, 16:13
Поділіться публікацією:

100-річна мешканка Чернівців вилікувалася від коронавірусу Covid-19. Жінка проходила лікування в Чернівецькій міській лікарні, госпіталізація для хворої стала першою в її житті. Про це повідомляє місцеве агентство АСС.

У Чернівцях 100-річна пацієнтка одужала від Covid-19

100-річна українка вилікувалася від Covid - фото з відкритих джерел


Зазначається, що на коронавірус жінка захворіла разом з іншими членами своєї сім'ї й спочатку лікувалася від Covid-19 вдома. Однак після ускладнення її госпіталізували. В лікарню вона потрапила із 30% ураженням легень.


"Кілька днів перебувала на кисневій дотації. А далі стан покращився, і досить швидко її організм впорався з недугою", — зазначила лікар "ковідного" відділення Олена Крапивіна.


Також в інфікованої були супутні хвороби, пов'язані з віком. Наразі у жінки негативний ПЛР-тест на коронавірус, а УЗД легенів показало позитивну динаміку на одужання.


На честь одужання 100-річної пацієнтки медики організували їй свято.


"Це ми самі цілим колективом організували свято і квіти для Марії Тихонівни. Така подія рідкісна. Ми дуже за неї раді, та й вона сама дуже радісно сприйняла день виписки", — прокоментували в лікарні.


Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що "просто вилікувати людину від Covid вже не досить" і після одужання від коронавірусу багатьом українцям необхідна реабілітація, адже в країні почастішали випадки "постковідного синдрому". За його словами, для розв'язання цієї проблеми створено робочу групу для напрацювання пакету ініціатив щодо постковідної реабілітації. Нині медики фіксують до 70% різних постковідних ускладнень.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини