Головна Новини Суспільство події У британській розвідці розповіли, чому для Росії важливо було окупувати Херсон
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці розповіли, чому для Росії важливо було окупувати Херсон

Росія планує утримувати контроль над Херсоном у довгостроковій перспективі

1 травня 2022, 10:24 comments1374
Поділіться публікацією:

Встановлення контролю над Херсоном було важливим для Кремля, тому що окупацією цього українського регіону Росія, з одного боку, відкриває для себе можливості атакувати інші українські регіони на захід та північ. А, з іншого боку, Росія створює своєрідну буферну зону між Україною та анексованим Кримом та унеможливлює атаку на півострів. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у новому зведенні Міноборони Великобританії.

У британській розвідці розповіли, чому для Росії важливо було окупувати Херсон

Херсон. Фото: з відкритих джерел

У звіті йдеться, що з перших днів окупації Росія спробувала поставити у місті свою адміністрацію, почавши просувати наратив, що це тепер територія РФ. Саме тому нещодавно ця "адміністрація" проголосила, що повернення під контроль України є неможливим. Також було заявлено, що протягом 4 місяців на Херсонщині почне ходити російський рубль, як основна платіжна одиниця. Фактично карбованцями у Херсоні починають розплачуватися з 1 травня.

У британській розвідці вважають, що такі кроки Росії свідчать про те, що Москва має намір утримувати контроль над окупованою територією у довгостроковій перспективі. При цьому, вважають у розвідці, чим довше Росія утримуватиме контроль над Херсоном, тим більше у неї буде шансів та можливостей атакувати північні та західні регіони України. Крім того, окупувавши Херсонську область, Москва убезпечила себе від можливості атаки Криму.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Генштабі ЗСУ підтвердили інформацію про те, що вихід на адміністративні кордони Херсонської області є для російської армії пріоритетним завданням, яке поставили у Москві.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини