Головна Новини Суспільство події У Білорусі хочуть судити Філатова: порушили кримінальну справу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі хочуть судити Філатова: порушили кримінальну справу

Меру Дніпра інкримінують розпалювання національної ворожнечі

11 лютого 2022, 14:22
Поділіться публікацією:

Історія із заміною державного прапора Білорусі на флагштоку біля мерії Дніпра отримала своє продовження. Генпрокуратура Білорусі порушила кримінальну справу проти мера Дніпра Бориса Філатова. Йому інкримінують розпалювання національної ворожнечі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "DW".

У Білорусі хочуть судити Філатова: порушили кримінальну справу

Борис Філатов. Фото: DW

Офіційний Мінськ звинувачує саме Бориса Філатова, вважаючи, що саме за його вказівкою на головній площі міста і було замінено державний прапор Білорусі на прапор із біло-червоно-білими квітами, який активно використовувався опозиційними рухами Білорусі під час масових акцій протесту.

У повідомленні йдеться, що своїм рішенням Борис Філатов не лише осквернив державний символ незалежної держави Білорусь, а й створив додаткові складнощі у двосторонніх відносинах Білорусі та України. Крім того, йдеться у повідомленні, такий вчинок може бути свідченням того, що Україна не бажає мати конструктивного діалогу з Білоруссю і відкрито демонструє це.

Сам Борис Філатов відреагував лаконічно, зазначивши, що біло-червоно-білий прапор Білорусі, який так обурив керівництво табору, не заборонено в Україні, тому ніхто не може заборонити його публічно демонструвати. Саме рішення вивісити біло-червоно-білий прапор Філатов пояснив тим, що потік марення, який останнім часом ллється на адресу України від Лукашенка, не залишив іншого вибору.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" – Білорусь надіслала ноту протесту Україні через заміну прапора у Дніпрі. Українську владу звинувачують у вандалізмі державного символу Білорусі та закликають до відповідальності, а також чекають на вибачення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини