Головна Новини Суспільство події У Австралії знайшли новий вид жука: випадкове відкриття дослідника
commentss НОВИНИ Всі новини

У Австралії знайшли новий вид жука: випадкове відкриття дослідника

Дослідник, який знайшов цього жука, спочатку сплутав його із пташиним послідом

22 березня 2024, 15:00
Поділіться публікацією:

В Австралії вчені відкрили новий вид жука, який вирізняється своєю унікальною зовнішністю. Це відкриття було зроблено випадково, коли дослідник з Квінслендського університету, Джеймс Твід, спочатку помилково прийняв комаху за пташиний послід у 2021 році. Після ближчого огляду, Твід зрозумів, що перед ним стоїть невідомий науці вид жука з незвичайним забарвленням та виглядом.

У Австралії знайшли новий вид жука: випадкове відкриття дослідника

Австралії знайшли новий вид жуків

Згодом виявилося, що це була незвичайна комаха з чорно-помаранчевим забарвленням та білими волосками, що виступали навколо тіла, надаючи їй вигляду з ірокезом. Через цю характерну особливість дослідники назвали новий вид "жуком-панком".

Після відкриття Твід звернувся до Австралійської національної колекції комах для ідентифікації. За допомогою колег він встановив, що цей жук не тільки новий вид, але й представляє новий рід комах. Вчені підтвердили, що знайшли абсолютно нове сімейство жуків-довгоносиків, яке отримало назву Excastra albopilosa.

"Види в межах одного роду дуже тісно пов'язані один з одним, і в цьому випадку ми не вважаємо, що якийсь із видів, відкритих раніше, є пов'язаним із цим", – зазначив дослідник.

Вчені поки не впевнені, навіщо жуку такий "ірокез", але припускають, що це може бути способом захисту, імітуючи комаху, вбиту грибком, щоб відлякувати хижаків. 

"Вдень їм доводиться якось виживати, щоб їх не помітили птахи, ящірки чи інші хижаки. Можливо, за допомогою цього камуфляжу жуки намагаються бути подібними до пташиного посліду, а, можливо, він вкритий грибковою інфекцією", – сказав Адам Сліпінскі з Австралійської національної колекції комах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини