Головна Новини Суспільство події У аграріїв, що займаються переробкою зернових, олійних та бобових культур з’являться нові фінансові можливості
commentss НОВИНИ Всі новини

У аграріїв, що займаються переробкою зернових, олійних та бобових культур з’являться нові фінансові можливості

Програма USAID з аграрного та сільського розвитку надасть 367 млн грн для співфінансування проєктів, що стосуються підтримки переробки зернових, олійних та бобових культур

18 квітня 2023, 13:35
Поділіться публікацією:

Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Facebook народного депутата Сергія Лабазюка.

У аграріїв, що займаються переробкою зернових, олійних та бобових культур з’являться нові фінансові можливості

Програма USAID АГРО функціонуватиме у межах 20 проєктів

"Програма USAID АГРО функціонуватиме у межах 20 проектів, терміном впровадження до двох років. Очікуємо, що сума кожного субгранту буде становити від 10 млн до 36 млн грн", — пише Лабазюк.

Це дасть можливість, як зазначає нардеп, покращити доступ невеликих виробників сільгосппродукції до потужностей з доробки, переробки зернових, олійних та бобових культур на продовольчі, кормові, промислові продукти та біопаливо. А також:

"Створити потенціал для виробництва продуктів з доданою вартістю; підвищити продуктивність переробних потужностей; для переробних підприємств, які вже працюють, — збільшити обсяги виробництва на 20%, розширити асортимент виробництва на 25%, збільшити обсяги продажів на 10% у перший рік", — зазначає нардеп.

Завдяки програмі USAID АГРО та її фінансовій підтримці, Україна зможе розширити ринок збуту агропродукції та збільшити кількість робочих місць для населення.

Таким чином, пори війну, як підсумовує нардеп, держава спільно з міжнародними партнерами додає усіх можливих зусиль, аби забезпечити продовольчу безпеку в країні та світі.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, українські аграрії посіяли перші у 2023 році гектари кукурудзи. На українських полях посіяли перші гектари кукурудзи. Про це повідомляють "Коментарі", з посиланням на Міністерство аграрної політики та продовольства України.
Читайте також на сайті "Коментарі", чого найбільше потребують аграрії на старті посівної – які найбільші ризики Насамперед необхідно продовжити кредитування аграріїв для проведення весняно-польових робіт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини