Головна Новини Суспільство події У 13-му пакеті санкції проти РФ також вперше вдарять по Китаю: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У 13-му пакеті санкції проти РФ також вперше вдарять по Китаю: що відомо

За даними Bloomberg, ЄС готується вперше покарати Китай за підтримку російського ВПК

13 лютого 2024, 09:10
Поділіться публікацією:

У наступному пакеті санкцій ЄС проти Росії вперше можуть з'явитися обмеження щодо китайських компаній, які підтримують російську агресію. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі Bloomberg.

У 13-му пакеті санкції проти РФ також вперше вдарять по Китаю: що відомо

Китай та Росія. Фото: з відкритих джерел

За інформацією ЗМІ, чергова порція санкцій Європейського союзу може торкнутися близько двох десятків компаній, з яких три – китайські. Крім того, у проекті санкційного пакету, з яким ознайомився Bloomberg, також вказано компанії з Гонконгу, Сербії, Індії, Туреччини та інших країн. Обмеження заборонятимуть європейським компаніям торгувати із фігурантами цього списку.

Якщо це рішення ухвалять, це буде перший випадок, коли ЄС запровадив обмеження щодо компаній із материкового Китаю через російське вторгнення в Україну. Раніше ЄС уже пропонував включити до списку санкцій кілька китайських фірм, але в попередні рази ці пропозиції були відхилені через опір деяких країн-членів і застережень з боку Китаю.

Bloomberg зазначає, що Пекін є важливим торговим партнером для низки європейських країн, зокрема Німеччини. А для ухвалення санкцій ЄС потрібна підтримка всіх держав-членів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — майже два роки повномасштабного вторгнення в Україну хоч і не "вирубали" російську економіку, але значно її пошматували. Так, видобуток "Газпрому" впав до мінімуму за останні 34 роки, відколи існує компанія. А у Міноборони Британії прогнозують, що Кремлю заради продовження агресії доведеться зменшити внесок до Фонду національного добробуту, збільшити податки всередині країни та збільшити борг. На підході і 13-й пакет санкцій від ЄС. Які удари ще необхідні, щоб максимально послабити фінансово-економічні можливості Росії продовжувати війну? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини