Головна Новини Суспільство події Тварини і війна: як українським зоопаркам допомагають іноземні колеги
commentss НОВИНИ Всі новини

Тварини і війна: як українським зоопаркам допомагають іноземні колеги

Зоопарки Великобританії організовують передачу гуманітарної допомоги для тварин

21 березня 2022, 16:45
Поділіться публікацією:

Два зоопарки з Великобританії долучилися до збору допомоги для українських зоопарків, які у зв'язку з війною на території нашої держави, опинилися в скрутному становищі. Заклади збирають кошти від продажу квитків, прибуток від роботи магазинів, ресторанів та передають їх на закупівлю гуманітарної допомоги. Це зоопарк Пейнтона в Девоні та зоопарк Ньюквей у Корнуоллі.

Тварини і війна: як українським зоопаркам допомагають іноземні колеги

Одеський зоопарк, фото Фейсбук

Про це повідомив гендиректор Wild Planet Trust Денніс Флінн, що володіє закладами, передає ВВС. Гуманітарну допомогу передадуть зоопаркам з Харкова, Києва та Миколаєва.

Народна депутатка Юлія Овчинникова днями поспілкувалася з європарламентарями щодо питань захисту тварин в умовах війни в Україні. Ті пообіцяли організувати гуманітарну допомогу й звернутись до міжнародних організацій та фондів щодо розробки програм збереження, відновлення біорізноманіття, покращення стану довкілля в Україні після завершення війни.

Директор Одеського зоопарку Ігор Беляков повідомив, що зоопаркова спільнота України всебічно обговорювала можливість та доцільність евакуації зоопарків. Після оцінки ризиків дійшли висновків, що реальні ризики та небезпеки евакуації зоопарків України набагато перевищують ризики, які виникнуть, якщо залишити тварин на місцях. Наразі в Одеському зоопарку є корми, колектив виходить на роботу, допомагають містяни та волонтери.

У п'ятницю, 19 березня, Одеський зоопарк отримав гуманітарну допомогу від зоопарків Європи у вигляді сухих кормів для різних груп тварин, ветеринарних препаратів. Передали її зоопарки Праги, Берліна, Варшави, Таллінна, доставили українські волонтери. Допомагають зоопарку й небайдужі, роблячи благодійні внески. Заклад приймає тваринок на тимчасове утримання від громадян, що виїжджають. 

Притулкам для тварин та зоопаркам в Україні допомогу надають громадські організації, волонтери й зоозахисники із-за кордону. Минулого тижня "Притулок диких тварин" евакуював до Польщі тигра та тигрицю, два лева, шість песців, шість котів, три єноти та дві собаки до Познанського зоопарку, звідти їх перевезуть до інших закладів для тварин.

Раніше ми повідомляли, яка ситуація в Миколаївському зоопарку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини