Туреччину накрив новий потужний землетрус: є загиблі

Магнітуда нового землетрусу в Туреччині досягла 5,6 балів

На південному сході Туреччини 28 лютого стався сильний землетрус. Магнітуда досягла 5,6 балів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Xinhua".

Осередок підземних поштовхів був на глибині 7 кілометрів у районі Еселюрт провінції Малатія.

"Внаслідок землетрусу загинули двоє людей, 140 отримали травми", - зазначили в управлінні з ліквідації надзвичайних ситуацій та стихійних лих Туреччини.

До медичних закладів було госпіталізовано 40 поранених. Нині 12 із них перебувають у важкому стані.

Зазначимо, раніше 6 лютого Туреччина та Сирія вже пережили страшний землетрус – тоді під завалами опинилися сотні людей. Тоді сталося два землетруси магнітудою понад сім балів (о 04.17 за місцевим часом – 7,7 балів та о 13.24 – 7,6 балів). Число загиблих внаслідок руйнівного землетрусу на південному сході Туреччини перевищило 44,3 тис. осіб.

Читайте також на порталі "Коментарі" - названо країну, яка наступною може пережити потужний землетрус.

Також видання "Коментарі" повідомляло - самопроголошений президент Республіки Білорусь (РБ) Олександр Лукашенко під час відвідин Китайської Народної Республіки нахвалював "мирний план" КНР, що викликав чимало питань, а також наполягав на негайних переговорах Києва та Москви без попередніх умов. Про що говорять "китайські маневри" Лукашенка? Як ситуація з китайсько-білоруським треком у російсько-українській війні може розвиватися далі? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.