Головна Новини Суспільство події Туреччина-2020: в країні розповіли, чи посилять правила в'їзду для українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина-2020: в країні розповіли, чи посилять правила в'їзду для українців

Багато українців хвилюються через те, що правила в'їзду до Туреччини в розпал пандемії коронавірусу можуть швидко змінитися

30 липня 2020, 15:45 comments1277
Поділіться публікацією:

Туреччина — одна з тих країн, які під час карантину не висувають строгих правил в'їзду для українських туристів. Українці не повинні попередньо здавати тест на COVID-19, а після прибуття в Туреччину від них не вимагають перебувати на самоізоляції або обсервації. Але під час планування літніх відпусток багато українців хвилюються через те, що правила в'їзду в ту чи іншу країну можуть швидко змінитися, передає "РБК-Україна".

Туреччина-2020: в країні розповіли, чи посилять правила в'їзду для українців

Наприклад, так було в ситуації з українськими туристами, які летіли в Хорватії: 11 липня країна почала вимагати від прибуваючих туристів довідки про негативний тест на коронавірус. Через це на кілька годин затримався рейс із "Борисполя" у хорватське місто Пула. Туристи терміново проходили тестування безпосередньо в аеропорту.

Чи збираються в Туреччині вводити аналогічні вимоги до українців цього літа? У коментарі РБК-Україна про це розповів Еркан Ягджи - член правління і представник Агентства з розвитку туризму Туреччини та голова Асоціації готелів Середземного регіону.

Туреччина з 11 червня 2020 року відкрила свої двері для іноземців, почала приймати і туристів з України, нагадує Еркан Ягджи.

"Держава запровадила посилений контроль готелів, аеропортів, ресторанів. Тому зараз Туреччина не розглядає питання про те, щоб закрити в'їзд для якої-небудь з країн або посилити правила в'їзду для туристів з України", — говорить він.

Ті готелі Туреччини, які не пройшли сертифікацію, взагалі не допускаються до прийому гостей. А в ті готелі, які вже відкриті, українцям їхати безпечно, запевняє спікер. Тому туристи з України можуть не боятися, що правила перетину кордону з Туреччиною цим літом посилять, додає Еркан Ягджи.

"Зараз не стоїть питання про те, щоб когось не пускати в країну. По всій Туреччині введена сувора система контролю захворюваності та профілактики коронавірусу. Гостям готелів та ресторанів регулярно вимірюють температуру, проводять всі заходи дезінфекції – починаючи від етапу перетину кордону туристом, перебуванням у готелях і закінчуючи виїздом з країни", — пояснює він.

Нагадаємо, Туреччина посилить контроль над соціальними мережами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини