Головна Новини Суспільство події “Труха” та інші: якій інформації довіряють українці
commentss НОВИНИ Всі новини

“Труха” та інші: якій інформації довіряють українці

Telegram-канали для українців стали одним з головних джерел інформації

6 листопада 2023, 20:30
Поділіться публікацією:

Повномасштабна війна, яку Росія розв'язала проти України, внесла серйозні зміни в життя кожного українця. Одні опинилися в окупації, інші лишалися у відносно безпечних населених пунктах чи виїхали за кордон. Однак де б не жили українці, вони завжди хотіли отримувати оперативну та правдиву інформацію, що та де відбувається. Іноді своєчасні повідомлення про загрозу навіть рятували життя людей.

“Труха” та інші: якій інформації довіряють українці

Telegram-канали для українців стали важливим джерелом інформації (фото з відкритих джерел)

Першочергово задовольняти запит громадян та надавати оперативну інформацію почали Telegram-канали. Вони набули неабиякої популярності, адже смартфони для багатьох є основним девайсом, який виконує велику кількість функцій. І тут не дивно, що українці обрали саме Telegram — він зручний у застосуванні, дає змогу переглядати велику кількість каналів. Серед плюсів — і швидкість надання інформації, а самі повідомлення — короткі, викладена тільки суть і без “води”. До того ж застосунок не завантажує пам’ять телефона (на відміну від Viber) та задовольняє відразу дві функції – спілкування з близькими та отримання інформації. 


“Труха” та інші: якій інформації довіряють українці - фото 2

Однак за кілька місяців після початку війни виникло питання — а кому ж вірити? Інформація множилася і одна суперечила іншій. Тож українцям довелося переглянути свій перелік інформаційних джерел та обрати не тільки оперативні, а й правдиві Telegram-канали. Серед таких — Telegram-канал “Труха”, який не тільки оперативно та правдиво інформує про події в Україні та світі, а й дуже зручний — має розгалужену мережу регіональних каналів, щоб інформувати про події жителів тих чи інших областей окремо та не перевантажувати загальну стрічку новин. 

Зараз більшість українців довіряє тим Telegram-каналам, які пройшли перевірку часом. За півтора року українці зробили свою основну добірку каналів, які транслюють правдиві та точні новини, серед них є й "Труха".

Однак з часом вподобання читачів змінюються і найшвидше на ці зміни реагують саме Telegram-канали. Приміром, у 2023 році 74% українців вважають, що отримують достатньо або навіть багато контенту про війну. Попри тривалість війни, інші стверджують, що не втомилися від інформації про війну. Тож тут важливо тримати баланс новин, надавати їх у достатній кількості, щоб не викликати відчуття втоми у читачів. І Telegram-каналу “Труха” це вдається.

Канали критикують, однак все одно їх читають. А критикують тих, хто збирає найбільшу аудиторію. А “Труха” на думку українців виступає найпопулярнішим каналом уже два роки поспіль.  

“Труха” та інші: якій інформації довіряють українці - фото 3


Сьогодні для українців надважливо оперативно отримувати якісні матеріали про хід війни у зрозумілому та доступному форматі. І Труха забезпечує ці першочергові потреби.  

“Труха” та інші: якій інформації довіряють українці - фото 4


Окремо варто виділити, що, звісно, усім читачам хочеться і поділитися інформацією про прильоти ворожих ракет чи роботу ППО, і переглянути фото/відео наслідків ворожих атак. Однак тут є одне, але суттєве але — конфіденційна або важлива інформація, наприклад, про місця прильотів ракет, розміщується після перевірки та з дозволу офіційних джерел. І так повинен робити кожен Telegram-канал, не тільки “Труха”. Адже оперативну інформацію відстежують не тільки українці, а й наші вороги.

На другому році повномасштабної війни можна критикувати багато речей, адже рівень роздратованості, розбалансованості, невпевненості, тривоги у суспільстві неухильно зростає. Невдоволення може викликати будь-що, однак, як тільки лунає сигнал “Повітряної тривоги” більшість українців беруть в руки смартфон і відкривають застосунок Telegram, щоб дізнатися причину небезпеки. І “Труха” тут на першому місці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини