Головна Новини Суспільство події Трійка найщасливіших країн: в України змінилося місце в рейтингу
commentss НОВИНИ Всі новини

Трійка найщасливіших країн: в України змінилося місце в рейтингу

В рейтингу щастя Україна опустилася з 92-ї на 105-ту сходинку

20 березня 2024, 14:05
Поділіться публікацією:

На даль, минулий рік не зробив українців щасливішими. Наша країна опустилася з 92-ї на 105-ту сходинку у світовому рейтингу щастя. Як інформує портал "Коментарі", про це свідчать результати оновленої Всесвітньої доповіді щастя (World Happieness Report), складеної на основі відчуттів жителів різних країн за трирічний період (2020-2022 проти 2021-2023 років).

Трійка найщасливіших країн: в України змінилося місце в рейтингу

Опубліковано новий рейтинг щастя. Фото з відкритих джерел

Вже традиційно більш оптимістично налаштованими та щасливішими в Україні вважають себе молоді люди віком до 30 років – 82-те місце зі 143-х. Ну, а от люди більш похилого віку, яким за 60 років, все менше бачать позитиву в житті і не вважають себе щасливи. В цій категорії українці опинилися аж на 115-му місці – і це найнещасливіша категорія громадян у нашій країні. Українці віком від 30 до 45 років опинилися на 90-му місці, а від 45 до 60 років – на 110-му місці.

Що ж стосується загальносвітового рейтингу, то пальму першості здобула Фінляндія. Але показники в цій країні протиставні тим, які є в Україні, бо найнещасливіша вікова категорія серед фінів – це молодь. Найщасливішими вважають себе фіни середнього віку, посідаючи перше місце в рейтингу, тоді як пенсіонери опинилися на другому місці.

На другому місці в рейтингу Данія. На третій позиції – Ісландія. Цікаво, що скандинавські країни вже не перший рік очолюють рейтинг. Не дарма саме скандинавів вважають найщасливішими людьми нашої планети.

Читайте також на порталі "Коментарі" — три знаки Зодіаку, які знайдуть довгоочікуване щастя у 2023 році.

Також видання "Коментарі" повідомляло – індекс щастя: на якому місці Україна у світовому рейтингу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини