Головна Новини Суспільство події Тридцять додаткових потягів курсуватимуть Україною: які напрямки
commentss НОВИНИ Всі новини

Тридцять додаткових потягів курсуватимуть Україною: які напрямки

В «Укрзалізниці» повідомили про масштабні плани

17 березня 2021, 14:46
Поділіться публікацією:

Влітку в Україні планують запустити 30 поїздів за новими маршрутами. Про це повідомляє "Укрзалізниця" на офіційному сайті.

Тридцять додаткових потягів курсуватимуть Україною: які напрямки

Фото з відкритих джерел

Так, йдеться про масштабні плани для літнього сезону. Повідомляється, що наразі готується рухомий склад та інфраструктура, а також проводяться організаційні заходи.

Як зазначили в компанії, очікується збільшення кількості внутрішніх туристів. Зокрема на це вплинули реалії пандемії коронавірусу та закриті кордони. В "УЗ" додали, що мають місце карантинні обмеження, але запевняють — суворе дотримання протикарантинних заходів робить поїзди більш безпечним транспортом для пасажирів.

Однією з задач в "УЗ" вважають розвиток маршрутів між містами-мільйонниками. Серед перспективних напрямків називається пряме сполучення між Харковом та Дніпром, Кривим Рогом та Одесою.

Влітку планують розробити напрямки так, щоби пасажири з різних регіонів України без пересадок діставалися курортних місць. Наприклад, в Азовському напрямку курсуватимуть зручний нічний поїзд Київ — Бердянськ, а зі Львова поїздом можна буде дістатися до Новоолексіївки та Бердянська, з Лисичанська, Харкова — до Одеси.

Усього в переліку майбутніх маршрутів 30 потягів.

Тридцять додаткових потягів курсуватимуть Україною: які напрямки - фото 2

Нагадаємо, Українська залізниця в цьому році проведе перерахунок цін квитків на поїзди, котрі не індексувалися вже кілька років. У компанії називають це не подорожчанням квитків, а індексацією. З 2018 року вартість квитків, попри інфляцію, на курсову різницю, не переглядалася. Тому в цьому році заговорили про індексацію проїзду в розмірі до 20% протягом року поступовими кроками десь на 2% щомісяця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини