Головна Новини Суспільство події Трибунал над Путіним: у Міності розповіли, чому низка країн проти
commentss НОВИНИ Всі новини

Трибунал над Путіним: у Міності розповіли, чому низка країн проти

У Мін'юсті заявили, що не всі країни за трибунал над Путіним, бо побоюються цього для інших президентів

2 лютого 2024, 09:10
Поділіться публікацією:

Далеко не всі країни підтримують ідею створення спецтрибуналу для покарання верхівки РФ за злочин військової агресії, бо такий механізм передбачатиме, що потенційно надалі його зможуть використати для притягнення до відповідальності та глав інших держав. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів міністр юстиції Денис Малюська.

Трибунал над Путіним: у Міності розповіли, чому низка країн проти

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Міністр підкреслив, що Україна хоче бачити на лаві таких військових злочинців, як російський диктатор Володимир Путін, міністр оборони РФ Сергій Шойгу, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

Однак, за словами Малюськи, досі відсутня єдина думка щодо того, як має виглядати трибунал – це і є причина того, чому він досі не створений.

"Умовно зараз, якщо відкинути юридичні деталі, якби Україна, наприклад, погодилася створити трибунал, який не мав би юрисдикції над президентом РФ Володимиром Путіним, то, я думаю, такий трибунал уже створили б ще рік тому", — сказав Малюська.

Глава Мін'юсту додав, якщо буде створено трибунал, який має вплив на Путіна, це автоматично означатиме, що такий самий трибунал може бути створений щодо будь-якого іншого президента будь-якої держави.

"Безумовно, такі країни хотіли б гарантувати наявність певних застережень, які б не створили поширення трибуналів", – сказав міністр.

За його словами, держави хочуть не допустити, щоб "кожні кілька країн світу" створювали б трибунали для покарання президентів сусідньої держави або держави, яку вони ненавидять.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Вірменії 1 лютого набув чинності Римський статут Міжнародного кримінального суду. Тепер у разі відвідин країни російського президента Володимира Путіна можуть заарештувати за ордером МКС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини