Головна Новини Суспільство події Третя світова війна: на Заході оцінили реальність конфлікту
commentss НОВИНИ Всі новини

Третя світова війна: на Заході оцінили реальність конфлікту

Times розповів про можливий конфлікт РФ та США

2 липня 2024, 12:10
Поділіться публікацією:

Ризики прямого військового конфлікту між США та Росією через Україну не такі великі, як вважають деякі аналітики. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Times.

Третя світова війна: на Заході оцінили реальність конфлікту

США та Росія. Фото: із відкритих джерел

ЗМІ зазначає, незважаючи на численні загрози Путіна США змогли поставити Україні зброю, включаючи ракети дальньої дії, без будь-яких значних дій у відповідь з боку РФ. І хоча "яструби" у Вашингтоні все більше наполягають на тому, щоб США не дозволяли страхам перед малоймовірним Армагеддоном блокувати таку необхідну допомогу для оборони України, проте The Times заявляє, що в цих міркуваннях є кілька погроз.

"Перша полягає в тому, що "червоні лінії" Росії — кордони, перетин яких спровокує дії у відповідь до США або НАТО — розглядаються як фіксовані, а не рухливі. Насправді, де вони будуть проведені, залежить від однієї людини — Володимира Путіна. Його судження про те, що Росія має терпіти, можуть змінюватися в залежності від його уявлень про динаміку бойових дій, наміри Заходу, настрої всередині Росії та ймовірну реакцію решти світу", — зазначає видання.

Путін не наважився завдати прямого удару по Заходу у відповідь на його військову допомогу Україні. Але те, з чим він може упокоритися сьогодні, може стати casus belli завтра, і світ дізнається, де насправді проходять його "червоні лінії", тільки після того, як вони будуть перетнуті, заявляє The Times.

Друга проблема полягає в тому, що зосередившись на реакції РФ на кожен окремий крок допомоги Україні, цей підхід недооцінює сукупний вплив на Путіна.

"Російські експерти переконані, що США втратили страх перед ядерною війною — страх, який, на їхню думку, був центральним фактором стабільності протягом більшої частини холодної війни", — пише видання, зазначаючи, що ключове питання, яке зараз обговорюється в російській зовнішньополітичній еліті , — як відновити страх Америки перед ядерною ескалацією, уникнувши у своїй прямого військового зіткнення.

Читайте також на порталі "Коментарі" – скільки українців вірять у перемогу України у війні проти Росії: результати опитування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

DR GUS TEO

3 липня 2024, 00:37

Ви хочете купити нирку чи продати свою нирку? Якщо ви шукаєте можливість продати свою нирку за гроші через фінансову кризу, і ви не знаєте, що робити, зв’яжіться з нами сьогодні, і ми запропонуємо вам хорошу суму грошей, включаючи страхування життя та медичне страхування вашої нирки . Мене звати ДОКТОР ГУС, я міжнародний консультант-невролог у ЛІКАРНІ МАУНТ-АЛВЕРНІЯ. Наша клініка спеціалізується на нирковій та іншій хірургії, а також займається купівлею та трансплантацією нирок у живого відповідного донора. Ми знаходимося в Сінгапурі, Туреччині, США, Малайзії, Індії. Якщо ви зацікавлені в продажу або купівлі нирок, будь ласка, не соромтеся зв’язатися з нами за, Електронна адреса: [email protected] Номер WhatsApp: 393512676198 Телеграма: 393512676198 Viber: 393512676198 З найкращими побажаннями Д-Р ГУС ТЕО. Міжнародний медичний консультант..


Новини