Головна Новини Суспільство події Трасс та Зеленський провели першу телефонну розмову: про що домовилися
commentss НОВИНИ Всі новини

Трасс та Зеленський провели першу телефонну розмову: про що домовилися

Також президент України та новопризначений прем'єр Британії скоординували подальший тиск на РФ

7 вересня 2022, 07:30
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії Ліз Трасс скоординували подальший тиск на Російську Федерацію. Як передає портал "Коментарі", про це за підсумками розмови у Twitter заявив глава української держави.

Трасс та Зеленський провели першу телефонну розмову: про що домовилися

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

"Першим серед іноземних лідерів провів розмову з новообраним прем'єр-міністром Великобританії Ліз Трасс. Запросив її до України. Висловив подяку народу Великобританії за лідерську оборонну та економічну підтримку України. Важливо, що Великобританія готова до її подальшого посилення. Приділили увагу гарантіям безпеки", — заявив Зеленський.

Також, як повідомив глава держави, під час розмови йшлося про участь Британії у відновленні України.

"Скоординували подальший тиск на РФ. Мета – зупинити агресію і притягнути винних до відповідальності. Важливо визнати Росію державою-терористом. Продовжуватимемо активну взаємодію у всіх форматах", — наголосив Зеленський.

Варто зазначити, що президент США Джо Байден також уперше обговорив із новим прем'єр-міністром Британії Ліз Трасс поглиблення співробітництва у підтримці України.                                                                             

У заяві канцелярії прем'єр-міністра йдеться, що Байден і Трасс обговорили поглиблення співпраці з НАТО та угоду про безпеку між США, Австралією та Великобританією, укладену торік на противагу Китаю.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЄС призупинить угоду з РФ про спрощення візового режиму: що це означає як відреагують росіяни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини