Головна Новини Суспільство події Тотальний удар по системі охорони здоров'я та економіці: світові ЗМІ про наслідки пандемії коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Тотальний удар по системі охорони здоров'я та економіці: світові ЗМІ про наслідки пандемії коронавірусу

ЮНІСЕФ попереджає, що карантин може забрати більше життів, ніж коронавірус. Понад мільйон дітей можуть померти від малярії, пневмонії та діареї в країнах, що розвиваються, в найближчі шість місяців

31 липня 2020, 09:42 comments2154
Поділіться публікацією:

Наслідки карантину в світі через пандемію коронавірусу можуть виявитися набагато небезпечнішими за сам коронавірус. Про це попереджають світові ЗМІ, пише "Хабр".

Тотальний удар по системі охорони здоров'я та економіці: світові ЗМІ про наслідки пандемії коронавірусу

Фото: Karen Ducey/Getty Images

The Economist: Десятки мільйонів хірургічних операцій були відкладені у зв'язку з пандемією у всьому світі. Лікарням буде потрібно кілька місяців, щоб впоратися з накопиченим відставанням. Національна служба охорони здоров'я Великобританії (NHS) вважає, що вона вже відклала понад два мільйони запланованих операцій, звільнивши 12 000 ліжок для пацієнтів з COVID-19.


The Hill: За оцінками Національного інституту алергії і інфекційних захворювань США через карантин майже половина від 650 000 американських онкологічних хворих не отримують лікування, не призначаються дві третини процедур фізіотерапії, кількість операцій з трансплантації скоротилася на 85%, екстрені оцінки випадків інсульту знизилися на 40% і більш ніж половина дітей не були вчасно щеплені, що все разом вказує на масову майбутню катастрофу в галузі охорони здоров'я.


Mirror: Наслідки блокування коронавірусу можуть призвести до 200 000 додаткових смертей у Великобританії через затримки і неправильний розподіл пріоритетів у системі охорони здоров'я, йдеться в державній доповіді. За шість місяців було скасовано 75% процедур по плановій медичній допомозі, а число госпіталізацій в березні і квітні скоротилося на чверть у порівнянні з попереднім періодом. На момент публікації статті у Mirror у Великобританії зареєстровано 45 000 смертей серед людей з позитивним тестом на коронавірус.


The Telegraph: ЮНІСЕФ попереджає, що карантин може забрати більше життів, ніж коронавірус, а саме спричинити понад мільйона дитячих смертей від малярії, пневмонії та діареї в країнах, що розвиваються, в найближчі шість місяців. Тільки це значення в рази перевищує офіційну кількість смертей у всьому світі серед людей з позитивним тестом на COVID-19 з початку пандемії.

"Карантин не врятував ні одного життя і, можливо, рішення про його запровадження коштувало інших життів. Проблема епідеміологів полягає в тому, що сенс своєї роботи вони бачать у залякуванні людей задля ізоляції та політики соціального дистанціювання. Якщо вони скажуть, що буде мільйон смертей, а насправді їх виявиться 25 000, то вони дадуть відповідь добре, що ви прислухалися до нашої поради. Це просто частина божевілля", — вважає лауреат Нобелівської премії з хімії Майкл Левітт.


Axios: Світовий банк прогнозує падіння глобального ВВП на 5.2% в 2020 році — це в 3 рази більше, ніж у кризовий 2009 рік. United Nations University очікує, що 395 мільйонів людей можуть опинитися в екстремальних злиднях, а кількість людей, що живуть менш ніж на $2 в день збільшиться до мільярда.

Axios: Бюджетний офіс конгресу США очікує, що з поправкою на інфляцію ВВП США повернеться до докризового рівня лише до 2030 року. Кумулятивний збиток для економіки оцінюється у 7.9 трильйонів доларів або мільйони років людських життів. А згідно з дослідженням NEJM, збиток для економіки США у розмірі від 10 до 24 мільйонів доларів тягне за собою одну додаткові смерті.


Axios: З лютого місяця кількість власників бізнесу в США скоротилася на 3.1 мільйона осіб, або на 22%, згідно з даними Національного бюро економічних досліджень. Для порівняння, після десятирічного періоду Великої депресії падіння було на 730 тисяч або 5%. Зверніть ще увагу, то в першій половині минулого століття підприємців в штатах було більше і це при тому, що населення країни було майже в 3 рази меншим.


Wall Street Journal: Близько 5.5 трильйонів доларів світової економіки і майже 200 мільйонів робочих місць, пов'язаних зі сферою туризму, знаходяться під загрозою через чинні обмеження. Це стосується багатьох — від авіакомпаній і туроператорів до водіїв і бакалійників, що постачають продукти в ресторани. Тільки Саудівська Аравія може втратити до 8 мільярдів доларів через скорочення кількості паломників до Мекки.

"Сумна іронія полягає в тому, що чимало з найбільших лих у сучасній історії — від Сталінської системи колгоспів у 30-х до Великого стрибка Мао та інших — є результатом того, що централізовані органи для прийняття рішень намагалися поліпшити становище людства з допомогою примусових дій. Під час пандемії коронавірусу експерти, можливо, ненавмисно викликали одну з найбільш серйозних людських катастроф в сучасній історії, позбавивши інших людей права голосу", — висловився епідеміолог, професор статистики в Стенфорді Джон Іоаннідіс.

CNBC: Майже половина населення США залишилася без роботи. Кількість працівників досягло мінімуму за всю історію існування цього показника, починаючи з повоєнного часу. Зараз відношення кількості працівників до населення працездатного віку становить 52.8%. Не плутайте з рівнем безробіття, який досяг історичного максимуму і оцінюється в 20%.


CNN: До кінця вересня 23 мільйони американців будуть піддані ризику виселення. І це при тому, що ціни на нерухомість стрімко падають, а в багатьох штатах була введена програма захисту для орендарів, яка повністю лягла на плечі орендодавців і дозволяла відстрочити платежі за квартплату для наймачів. 25% орендарів Нью-Йорка не платили за житло з березня місяця, повідомляє New York Post.


NBC: глава поліції Нью-Йорка повідомляє, що кількість вбивств досягла 5-річного максимуму. Через COVID-19 багато небезпечних злочинців були звільнені і фактично залишилися бездомними. Детальна інфографіка за кількістю злочинів в економічній столиці США є в Financial Times. Схожа ситуація спостерігається в багатьох інших регіонах США. Крім криміналу зростає кількість суїцидів.


San Francisco Chronicle: чверть дитсадків залишається закритими, а з тих, що відкрилися 77% позбулися прибутку. Нові правила соціального дистанціювання посилюють фінансове навантаження і створюють дефіцит догляду за дітьми як раз в той момент, коли батьки готуються повернутися на роботу. З цієї причини багато батьки взагалі йдуть з роботи. Не краще йдуть справи і в школах. Колишній мер Сан-Франциско називає те, що відбуваються, великим кроком назад до часів сегрегації в американській освіті.

"Протягом усього цього випробування ми дізналися, що, попри наші технології, наші знання, нашу історію побудови світу, ми не розумніші за наших предків, а в деяких аспектах безумовно дурніші. Досвід з коронавірусом викликав масове повернення до забобонів і паніки, які спорадично визначали людський досвід минулих століть. В кінцевому підсумку свідомість повернеться, однак відбуватися все буде так, як говорив Чарльз Маккей: "Люди сходять з розуму юрбами, але приходять в себе поступово, один за одним", — говорить Джеффрі Такер, редакційний директор Американського інституту економічних досліджень.


Раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Львові через спалах коронавірусу на карантин закрили монастир Української греко-католицької церкви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ІГОР

30 січня 2022, 12:52

Коронавірус, позитивний тест, в мене був виявлений при зверненні до сімейного лікаря з скаргою на незначний біль у горлі, після робочої нічної зміни на підприємстві, де в мене промокло взуття та одяг в зв’язку з ліквідацією несправності, надворі, під час дощу та вітру. В моїх рідних, з якими проживаю, тест негативний. Під час хвороби, багато часу проводив на вулиці, так як в нас приватне подвір’я, вживав багато рідини, …


Новини