Головна Новини Суспільство події Топ-чиновників звинуватили у плагіаті: що думають українці – як вчинити
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ-чиновників звинуватили у плагіаті: що думають українці – як вчинити

Більшість українців вважають, що якщо після перевірки плагіат у дисертаціях топ-чиновників таки знайдуть, то вони мають добровільно відмовитися від наукових звань

27 березня 2023, 17:25
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", 21 березня Верховна Рада призначила на посаду міністра освіти і науки України Оксена Лісового. Однак нового голову МОН уже встигли звинуватити у плагіаті. Також звинувачення у плагіаті отримав голова Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак. У результаті обидва представники освітньої галузі заявили, що наполягають на детальній перевірці дисертацій і запевняють, що не займалися плагіаторством. Соціологи Active Group вирішили поцікавитися в українців, що вони про це думають.

Топ-чиновників звинуватили у плагіаті: що думають українці – як вчинити

Оксен Лісовий та Сергій Бабак. Фото: із відкритих джерел

Спочатку респондентам поставили запитання: чи вони взагалі чули про плагіаторський скандал за участю топ-чиновників? У результаті виявилося, що трохи більше 39% чули про цей скандал. І практично стільки ж 36,2% – не чули. 24% – щось чули, але не впевнені.

Далі соціологи поцікавилися, як ставляться українці, що топ-чиновники самі подали свої дисертації на перевірку? Більшість, а саме 64,3%, підтримали таке рішення. 20,7% відповіли, що скоріше позитивно ставляться до такого кроку Лісового та Бабака. Негативно до цього поставилися лише 2% опитаних.

Ну і, нарешті, у співвітчизників запитали, якщо у чиновників таки знайдуть плагіат у дисертаціях, що вони мають зробити? Переважна більшість, а саме 61,3%, відповіли, що чиновники повинні будуть відмовитися від своїх наукових звань. 45,6% відповіли більш категорично, що вони мають залишити свої посади. 25% українців вважає, що достатньо буде простого вибачення. 30,8% респондентів вважають, що при виявленні плагіату вони повинні будуть виправити свої роботи.

Читайте також на порталі "Коментарі" – одразу три міністри написали заяви про відставку: з чим це пов'язано.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

так

27 березня 2023, 16:56

чиновники і дисертації -ха ха ха. чиновники та схеми)) так так так- відповів кулемет,але не у нас.


Новини