Головна Новини Суспільство події Топ-5 найменш ефективних суддів Шевченківського суду
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ-5 найменш ефективних суддів Шевченківського суду

Оскаржені та скасовані рішення: чи справді судді перевантажені. Розслідування видання «Коментарі»

сьогодні, 10:37
Поділіться публікацією:

Судова система в Україні часто критикується за повільність і недосконалість. Журналісти видання “Коментарі” вирішили перевірити, наскільки ефективно працюють судді Шевченківського районного суду Києва. Замість того, щоб сліпо вірити заявам про перевантаженість, ми звернулися за офіційною статистикою та отримали результати. Журналісти підготували рейтинг із п'яти суддів, робота яких викликає найбільше запитань.

Топ-5 найменш ефективних суддів Шевченківського суду

Судді Шевченківського суду під прицілом: журналісти «Коментарів» розкривають питання ефективності

1. І. Макаренко 

Суддя І. Макаренко — беззаперечна рекордсменка серед своїх колег із 2532 справами на розгляді. Однак із 463 рішень, які оскаржувалися в апеляційному суді, 193 було скасовано. Це означає, що майже половина її рішень були визнані неправомірними або недостатньо обґрунтованими. Схоже, що рекордне навантаження не виправдовує якість роботи.

2. О. Голуб

Суддя О. Голуб має в роботі 1145 справ. Із 577 оскаржених рішень апеляційний суд скасував 129. І хоча ця цифра менша порівняно з іншими, вона свідчить про систематичні недоліки в її роботі. 

3. О. Юзькова

З 1386 справами на розгляді суддя О. Юзькова теж потрапила в цей рейтинг. І Із 545 рішень, які було оскаржено, 145 скасовані. Це значний відсоток скасувань, що вказує на те, що багато рішень судді не витримують перевірки апеляцією. 

4. В. Бугіль 

Суддя В. Бугіль має на розгляді лише 580 справ, що здається відносно невеликим навантаженням у порівнянні з іншими колегами. Але навіть тут є проблеми: із 707 оскаржених рішень 140 були скасовані. Це означає, що навіть при меншій кількості справ якість рішень залишає бажати кращого.

5. І. Фролова 

Найгірший результат продемонструвала суддя Фролова І.В. Із 668 оскаржених рішень, 220 були скасовані. Це означає, що більше третини її рішень не відповідають вимогам правосуддя і скасовуються апеляційним судом. Такий результат вказує на серйозні проблеми в суддівській практиці та ставить під питання її компетентність

Зазначимо, що штатна чисельність суддів у Шевченківському суді Києва передбачає 42 посади, але на момент нашого запиту фактично працювали лише 38 суддів. Ще гірша ситуація з тим, хто фактично здійснює правосуддя — таких суддів лише 33.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини