Головна Новини Суспільство події Томатна столиця: на Вінничині встановили пам’ятник овочу (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Томатна столиця: на Вінничині встановили пам’ятник овочу (ФОТО)

Таким чином жителі села Велика Кисниця вшанували агрономічну культуру, якою славиться їхня земля

9 грудня 2020, 18:03
Поділіться публікацією:

У Великій Кисниці, що на Вінничині, встановили пам’ятник томату. Про це повідомляється на сторінці соціально-економічного проекту "Z міста V село", що займається розвитком зеленого туризму села.

Томатна столиця: на Вінничині встановили пам’ятник овочу (ФОТО)

Пам’ятник томату у Великій Кісниці. Фото: Z міста V село

1,5-метровий кам’яний овоч ентузіасти розмістили на перехресті головних доріг Великої Кисниці. Виготовлено пам’ятник із пісковика, який теж видобувають у Вінницькій області. Над ним працювали львівські майстри Василь Лев та Сергій Грицалюк. Усі роботи з облаштування та встановлення пам’ятного знака проведені силами та коштами місцевої громади.

Про початок робіт над скульптурою томату було оголошено наприкінці вересня. Представники проекту "Z міста V село" спільно із представниками сільської громади обирали місце для розташування та регулярно звітували про пророблену роботу на сторінці у Facebook. Днями будівництво завершилося, але офіційне відкриття довелося відкласти — через коронавірусну ситуацію в Україні.

Та незважаючи ні на що, місцеві жителі задоволені.

"Як гарно томат прикрасив в'їзд у село! Кожна нова родзинка, зроблена з любов'ю, придає нових сил, натхнення, бажання творити далі. Кісничани цьому — яскравий приклад!" — коментує допис про завершення робіт Мирослава Марченко.

Розробники проекту пояснюють встановлення пам’ятника саме томату тим, що Велика Кісниця по праву може називатися помідорною столицею Вінничини. У селі чимало людей займається рослинництвом, але томат — найпопулярніша культура. Його вирощує понад 200 родин.

Томатна столиця: на Вінничині встановили пам’ятник овочу (ФОТО) - фото 2
Томатна столиця: на Вінничині встановили пам’ятник овочу (ФОТО) - фото 3
Томатна столиця: на Вінничині встановили пам’ятник овочу (ФОТО) - фото 4

Крім того, створення подібної пам’ятки є вкладом у розвиток зеленого туризму регіону. Паралельно із "томатним" пам’ятником, "Z міста V село" займаються у Великій Кісниці будівництвом хат-готелів, оглядових майданчиків, а також планують створити "Музей велосипеда".

Якщо ви не з Вінничини і не вирощуєте екологічно чисті помідори, то "Коментарі" порадять, як правильно вибрати ці овочі без "хімії".

Раніше портал писав, як слід зберігати томати у холодильнику.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини