Головна Новини Суспільство події Ткаченко розповів на що змінять радянський герб на «Батьківщині-Матері»
commentss НОВИНИ Всі новини

Ткаченко розповів на що змінять радянський герб на «Батьківщині-Матері»

Радянський герб на монументі "Батьківщина-Мати" замінять на український тризуб.

7 травня 2023, 16:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Києві готується необхідна документація для подальшої роботи зі зняття радянського герба, який розміщений на щиті скульптури "Батьківщині-Матері". Його замінять на тризуб. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка.

Ткаченко розповів на що змінять радянський герб на «Батьківщині-Матері»

Герб СРСР на монументі "Батьківщина-Мати". Фото з відкритих джерел

Під час прямого ефіру українського телемарафону Олександр Ткаченко повідомив про роботу зі зміни радянського символу на найвищому пам’ятнику України.

"Зараз готується проєктна документація, щоб зрозуміти, у який спосіб і як краще його знімати, які роботи треба провести. Початкова стадія процесу зміни радянського герба на тризуб вже розпочалась", — розповів міністр культури Олександр Ткаченко.

В липні минулого року в застосунку "Дія" було завершено голосування щодо зміни герба Радянського Союзу на монументі "Батьківщина-мати". Участь в голосуванні взяло майже 780 тис. українців. Більшість (85%) проголосувала за заміну символу СРСР на український тризуб. 9% опитаних висловилась за зняття радянського герба, а ще 6% обрали варіант залишити символ СРСР на щиті без змін.

Монумент був відкритий у 1981 році і в народі отримав назву "Батьківщина-мати". Скульптура є однією з найвищих в Європі. Її загальна висота становить 102 м, а вага - 450 тонн. Щит, який планують декомунізувати має висоту 13 м, а ширину 8. Його вага 13 тонн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що штучний інтелект допоможе розшифрувати найдавніше людське письмо.

Також "Коментарі" писали про хлопця, який зруйнував свою кар’єру за 27 секунд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини