Головна Новини Суспільство події Тисяча за вакцинацію: у лютому програма розширюється – на що можна витратити гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Тисяча за вакцинацію: у лютому програма розширюється – на що можна витратити гроші

Вже наступного місяця люди похилого віку зможуть оплачувати комунальні послуги "ковидною" тисячею

29 січня 2022, 15:44
Поділіться публікацією:

Як і обіцяли в уряді з лютого 2022-го, державна програма "єПідтримка" суттєво розширює перелік сфер, в яких можна буде витратити кошти, отримані, як винагороду за вакцинацію против коронавірусу. Зокрема, вже з лютого українці оплачуватимуть комунальні послуги "ковідною" тисячею. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на "РБК-Україна".

Тисяча за вакцинацію: у лютому програма розширюється – на що можна витратити гроші

Тисяча гривень. Фото: finclub.net

При цьому точно невідомо, чи зможуть "ковідною" тисячею за комунальні послуги розрахуватися всі українці, чи тільки ті, кому за 60. Якщо проводити паралель із придбанням медикаментів в аптеках, то, швидше за все, йдеться про українців, яким 60 і більше років, що пройшли повний курс вакцинації COVID-19.

В уряді обіцяють, що незабаром мотивацію вакцинуватиметься і для тих, кому 14-18 років. Молоді люди, які пройшли повний курс вакцинації, зможуть розпродатись "тисячами Зеленського" не тільки для походу до театру, кінотеатру, для занять спортом, для придбання книг, а й для оплати освітніх курсів.

Також у Кабінеті міністрів хочуть дозволити людям з інвалідністю першої групи розрахуватися нарахованою тисячею на придбання ліків.

Нагадаємо, програма "єПідтримка" в Україні стартувала з 19 грудня 2021 року. Так, кожен українець, який пройшов повний курс вакцинації проти коронавірусу, отримав можливість скористатися грошима від держави за свідому позицію у боротьбі з пандемією.

Читайте також на порталі "Коментарі" – прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, як пенсіонерам в Україні використати "тисячу за вакцинацію" на придбання ліків в аптеках.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини