Головна Новини Суспільство події Тиск та безкарність: ГБР півроку не розслідує влаштовані в офісі української ІТ-компанії "маски-шоу"
commentss НОВИНИ Всі новини

Тиск та безкарність: ГБР півроку не розслідує влаштовані в офісі української ІТ-компанії "маски-шоу"

Суд визнав справу щодо MGID безпідставною, але його ініціатори досі не понесли жодного покарання

25 листопада 2021, 14:05
Поділіться публікацією:
На початку 2020 року до українського офісу групи компаній MGID прийшли слідчі ДСУ Нацполіції. Влаштовані "маски-шоу" тривали майже до 4 ранку та супроводжувалися допитами співробітників. Силовики вилучили техніку ІТ-компанії загальною вартістю 1 млн дол. Через півтора роки справу щодо MGID закрили, оскільки суд визнав її безпідставною. Проте, ініціатори "масок-шоу" досі не понесли жодного покарання, повідомляють "Коментарі" з посиланням на дані Реєстру судових рішень.

Тоді, в 2020 році кіберполіція звинувачувала MGID в нібито "роботу з сайтами з піратським контентом", а також висувала звинувачення в "незаконних фінансових операціях".

Вже 29 квітня 2021 року кримінальне провадження щодо компанії було закрито на підставі ч.1 ст. 284 КПК, тобто за фактом відсутності "події кримінального правопорушення", про що MGID повідомили у релізі на своєму сайті.

При цьому вказується, що стосовно посадових осіб ДСУ НП, які проводили незаконне переслідування компаній, слідували Держбюро розслідувань 23 квітня 2021 року відкрили кримінальне провадження №62021100010000240 — за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.365 (перевищення) .3 ст. 382 (невиконання судового рішення, що спричинило нанесення суттєвих збитків) УК України.

Розслідування цього провадження триває вже півроку, але за даними Реєстру судових рішень, у ньому досі не було ухвалено жодного процесуального документа: ні обшуків, ні санкцій, ні продовження термінів досудового розслідування. Нічого. А клопотання адвокатів ІТ-компанії працівниками ДБР – ігноруються.

Як вдалося з'ясувати журналістам, слідувати ГБР у справі — Тарас Ящук. Це колишній прокурор, ім'я якого фігурує у списках осіб, які переслідували активістів Майдану.

З ним особисто зв'язатися поки що не вдалося, тому редакція планує відправити до ГБР запит з метою з'ясувати: чи не намагається слідчий шляхом своєї бездіяльності перешкоджати притягненню до відповідальності співробітників нацполіції.

Тиск та безкарність: ГБР півроку не розслідує влаштовані в офісі української ІТ-компанії "маски-шоу"

Суд. Фото з відкритих джерел

Нагадаємо, що вилучена під час обшуків у MGID дорога техніка досі так і не була повернута співробітникам компанії у повному обсязі.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини