Головна Новини Суспільство події Тестування пасажирів на Київському жд вокзалі платне, - депутат Харківської облради про нові правила
commentss НОВИНИ Всі новини

Тестування пасажирів на Київському жд вокзалі платне, - депутат Харківської облради про нові правила

У поїздах "Укрзалізниці" вагони не заповнені

22 жовтня 2021, 10:20
Поділіться публікацією:

За словами депутата обласної ради Харкова Юлії Ковалевської, тестування на наявність коронавірусу в людей проводять на Центральному залізничному вокзалі за гроші. Про ситуацію на залізничному вокзалі та автовокзалі столиці депутат розповіла на своїй сторінці у Facebook.

Тестування пасажирів на Київському жд вокзалі платне, - депутат Харківської облради про нові правила

Пасажирка розповіла про свій досвід проїзду після введення нових правил, фото з відкритих джерел

На поїзд з Києва до Харкова проводилася посадка у вагон поїзда тих, хто має сертифікат про вакцинацію або негативний тест на COVID-19. За словами Юлії Ковалевської, вагон був заповнений приблизно на 20%.

"За словами провідника поїзда, в холі Центрального вокзалу організовано тестування пасажирів, але воно платне (такий собі "податок на проїзд"). І займає певний час, тобто приїхати на залізничний вокзал потрібно було завчасно", — написала депутат.

Також вона додала, що через нові обмеження, які набрали чинності 21 жовтня, Центральний автовокзал в Києві втратив 40% рейсів. Такі дані опублікували в кількох ЗМІ, уточнила Ковалевська.

"Перевізники збирають тепер пасажирів неподалік, за територією вокзалу, на нелегальній стоянці. На офіційному автовокзалі залишилися переважно міжнародні перевізники", — додала депутат.

За її словами, на центральному автовокзалі наразі поліціянти разом з працівниками Держпродспоживслужби перевіряють в пасажирів чи є в них сертифікати вакцинації або негативні тести на COVID-19. Також перевіряють й водіїв рейсових автобусів.

Якщо водії перевозитимуть пасажирів без зазначених документів, то вони будуть сплачувати штраф в розмірі від 17 до 34 тисяч гривень.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні рекордна кількість смертей. За минулу добу від коронавірусу померло 614 громадян, що також є антирекордом в країні. Максимальна кількість летальних випадків серед українців зафіксували 20 жовтня — 546.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини