Головна Новини Суспільство події Тест або сертифікат: як пускатимуть нардепів до Верховної Ради
commentss НОВИНИ Всі новини

Тест або сертифікат: як пускатимуть нардепів до Верховної Ради

У приміщення Верховної Ради буде обмежений вхід

1 листопада 2021, 16:55
Поділіться публікацією:

Тест або сертифікат: як пускатимуть нардепів до Верховної Ради

Народні депутати будуть зобов'язані пред'являти сертифікати, фото з відкритих джерел

Під час брифінгу голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розповів, як пропускатимуть народних депутатів на робочі місця після ухвалення постанови про обов'язкове пред'явлення негативного результату тесту або сертифікату про вакцинацію.

За його словами, наразі кількість депутатів, які отримали вакцину, невідома. Точні цифри в апараті Ради будуть знати, після того, як проведуть моніторинг й депутати отримають особисті перепустки. Під час оформлення перепустки кожен буде показувати свій сертифікат на телефоні в "Дії". Якщо в них такого сертифікату не буде, то вони зможуть зробити ПЛР-тест або швидкий тест на антиген. 

У Верховній Раді працює мобільна група медиків, що проводять вакцинацію. В приміщенні парламенту щепитися можуть й працівники апарату Ради, й депутати, й журналісти.

"Ми пропонуємо вибір не хочеш щепитися в тебе є  варіант інший, але ти повинен забезпечити безпеку оточуючих. Ми бачимо які черги на щеплення на Олімпійському, на ВДНГ й тому прийняли рішення, щоб передати приміщення деяких готелів, що перебувають в управлінні Верховної Ради для розміщення там пунктів вакцинації. Всі бажаючі зможуть щепитися там", — наголосив спікер.

Політик також додав, що він вакцинований і підтримує вакцинацію. За його словами, він порадився з батьками-медиками й вчинив так, як вони йому сказали. Однак Стефанчук наголосив, що щеплення не означає, що не захворієш, але якщо захворієш, то буде шанс вижити.

Раніше ми писали, що 2 листопада народні депутати зберуться на ще одне позачергове засідання, що розпочнеться о 16:00. На засіданні будуть розглядати постанову про обмеження допуску до Верховної Ради без вакцинації.

Постанова про вимогу надання сертифікату або тесту для допуску до Верховної Ради, якщо її завтра приймуть, почне діяти до 15 листопада. Руслан Стефанчук наголосив, що спочатку треба вирішити організаційні питання, в тому числі порядок проходження ПЛР-тестів для депутатів, видати перепустки для осіб, які вакциновані. Однак останній термін — 15 листопада, тобто запровадити нові обмеження на вхід без медичних документів мають не пізніше середини листопада, запевнив спікер.

Як повідомляв портал "Коментарі", на позачерговому засіданні обговорили штрафи нардепам та нестачу кисню в лікарнях 12 областей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини