Головна Новини Суспільство події Тепер умовляти доведеться не лише Орбана: проти допомоги Україні ще одна країна ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Тепер умовляти доведеться не лише Орбана: проти допомоги Україні ще одна країна ЄС

Прем'єр Словаччини Фіцо вважає, що надання цих грошей "нічого не вирішить"

17 січня 2024, 09:18
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо підтримав рішення Угорщини накласти вето надання Україні 50 мільярдів євро від Європейського Союзу. З такою заявою він виступив після зустрічі із прем'єром Угорщини Віктором Орбаном у Будапешті. Фіцо вважає, що навіть якщо Україна отримає цю підтримку, за кілька років ситуація в цій війні не зміниться.

Тепер умовляти доведеться не лише Орбана: проти допомоги Україні ще одна країна ЄС

Орбан та Фіцо. Фото: із відкритих джерел

"З кожної сторони на сто тисяч більше загиблих солдатів, і ніхто не просунувся вперед. Росіяни продовжать свій військовий контроль над Донецьком та Луганськом. Звичайно, вони не підуть із Криму, але позиція Росії на переговорах покращає... Знайдемо якийсь інший метод вирішення цієї проблеми, але якщо хтось думає, що ми вкладемо 50 мільярдів, надішлемо сотні нових одиниць зброї і щось вирішимо — то ми нічого не вирішимо, ми просто гарантуємо загибель ще 200 тисяч загиблих людей, які знаходяться там", — сказав він.

Також словацький прем'єр повторив тези російської пропаганди про те, що західні партнери нібито заборонили українській владі укласти перемир'я на початку повномасштабної війни, бо хотіли отримати "пораненого російського ведмедя на тарілочці".

Роберт Фіцо зазначив, що Україні потрібно допомагати, але та допомога, яка їй надається тим способом, який обрав ЄС, не має жодного ефекту.

"Ми зараз платимо 1,5 мільярда євро на місяць від Європейського Союзу. Ми накладаємо на росіян санкції... як довго це має тривати?", — додав Фіцо.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США продовжуються зволікання з ухваленням закону про багатомільярдну допомогу Україні, який республіканці пов'язали з посиленням міграційного законодавства. При цьому результати соцопитування CBS News/YouGov показали, що для американців у пріоритеті питання інфляції, кордону з Мексикою та еміграції. А війну в Україні назвали найважливішою проблемою лише 2% опитаних. Про що говорить те, що відбувається в США? Як ситуація може розвиватись далі? Як це може позначитися на російсько-українській війні та глобальній безпеці? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

17 січня 2024, 10:11

Опір корумпованому шахраю і його божим посіпакам, які розкошують під час війни набирає обертів.


Новини