Головна Новини Суспільство події Телеканал Ріната Ахметова поширює тези російської пропаганди – дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Телеканал Ріната Ахметова поширює тези російської пропаганди – дослідження

Експерти ГО «Центр протидії корупції» кажуть, що телеканал Ахметова нібито розповсюджує тези російської пропаганди

7 грудня 2021, 13:25
Поділіться публікацією:

Телеканал Ріната Ахметова поширює тези російської пропаганди – дослідження

Телепередача "Хард з Влащенко", скрін з відео

Телеканал "Україна 24", який належить бізнес-структурам олігарха Ріната Ахметова, поширює тези російської пропаганди. Такого висновку дійшли експерти громадської організації "Центр протидії корупції", проаналізувавши токшоу "Хард з Влащенко". Про це повідомляє "Українська правда".

За даними дослідників ЦПК, антизахідні наративи озвучувалися принаймні один раз в 30 з 40 випусків токшоу.

"Багато з головних тем випусків "Харду з Влащенко" влітку 2021 року ретельно повторювали поширені наративи кремлівської пропаганди. Теза про зовнішнє управління Україною звучала в 11 випусках, тоді як тезу про ймовірну експлуатацію українських ресурсів Заходом озвучували в 6 випусках. Крім того, гості й ведуча шоу атакували антикорупційні органи, Національний банк України, наглядові ради державних компаній, а також озвучували тези з теорій змови про всемогутній вплив фінансиста Джорджа Сороса", — йдеться у дослідженні ЦПК.

Експерти вважають, що редакційна політика каналу полягає в тому, аби навмисно запрошувати до студії спікерів, які скептично оцінюють євроатлантичний курс України. Зокрема, колишнього народного депутата Євгенія Мураєва та олігарха Вадима Новинського.

Антизахідну пропаганду, на думку експертів ЦПК, озвучують на користь олігархам, яким не вигідні антикорупційні та демократичні реформи.

Політичні шоу каналу "Україна 24" протягом останніх місяців присвячені критиці президента, яку пов’язують із протистоянням голови держави з власником телеканалу — олігархом Рінатом Ахметовим.

Раніше повідомлялося, що 22 листопада Рінат Ахметов був на дні народження телеведучого Савіка Шустера, де серед гостей були колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, колишній прем’єр-міністр Володимир Гройсман, журналіст Дмитро Гордон і відомий лікар Дмитро Комаровський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини