Головна Новини Суспільство події ТЦК взялося за багатодітних батьків: який «сюрприз» для них підготувало
commentss НОВИНИ Всі новини

ТЦК взялося за багатодітних батьків: який «сюрприз» для них підготувало

ТЦК вирішило вимагати від багатодітних батьків нотаріально завірене підтвердження, що вони приймають участь у вихованні та утриманні своїх дітей, про це повідомив Главкому нардеп Ігор Фріс

6 червня 2024, 21:14 comments5147
Поділіться публікацією:

Багатодітні чоловіки в Україні отримали неприємний сюрприз від ТЦК у вигляді вимоги нотаріально довести, що вони дійсно приймають участь в утриманні своїх дітей, розповідає нардеп Ігор Фріс.

ТЦК взялося за багатодітних батьків: який «сюрприз» для них підготувало

Багатодітний батько

Тобто, каже народний депутат, військовозобов'язаний і батько трьох неповнолітніх дітей визнаний придатним до військової служби. І це при тому, відзначає політик, що згідно з законом про мобілізацію, він автоматично має отримати відстрочку від мобілізації.

"Його діти народжені від двох жінок, з якими чоловік розлучений, поки не живе, але продовжує фінансово утримувати дітей. Що придумав ТЦК, там додатково вимагають договір між чоловіком і його колишніми дружинами про те, що він бере участь в утриманні своїх неповнолітніх дітей",
- пояснив нардеп.

Ігор Фріс вважає, що в цьому випадку мова йде про перевищення повноважень з боку ТЦК.

При цьому відзначається, що ця норма є в урядовій постанові № 560, яка, власне, затверджує алгоритм дій військовозобов'язаних і вимоги, які вимагаються від них.

Народний депутат наполягає на тому, що підзаконні акти органів влади мають видаватися, не порушуючи Конституції. За його словами, у мобілізаційному законі чітко прописане коло суб'єктів, на яких поширюються правові підстави надання відстрочки від мобілізації, звільнення від військового обов'язку або бронювання.

Фріс вважає, що Кабмін цією постановою запровадив додаткові вимоги для військовозобов'язаних, а це може розцінюватися як перевищення норм і положень закону.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, що через дії уряду українці за кордоном скоро отримають серйозні проблеми.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини