Головна Новини Суспільство події Такої підлості від ключового союзника не очікували: хто продовжує блокувати санкції проти РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Такої підлості від ключового союзника не очікували: хто продовжує блокувати санкції проти РФ

Німеччина продовжує гальмувати новий пакет санкцій проти РФ

20 червня 2024, 08:35
Поділіться публікацією:

Країни Європейського Союзу знову не змогли узгодити 14-й пакет санкцій проти Росії, зокрема її сектора зрідженого природного газу (СПГ) через заперечення Німеччини. Як передає портал "Коментарі", про це Reuters на умовах анонімності повідомили дипломати ЄС.

Такої підлості від ключового союзника не очікували: хто продовжує блокувати санкції проти РФ

Санкції проти Росії. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ, посилаючись на неназваних дипломатів та джерела, знайомого з цим питанням, зазначає, що коливання Німеччини частково пов'язані із внутрішніми розбіжностями між міністерством закордонних справ та канцлером Олафом Шольцом.

Чиновники з 27 країн ЄС обговорюють пакет санкцій понад місяць. Нові заходи включають заборону на перевалку російського СПГ та план покласти на операторів з Євросоюзу відповідальність за порушення санкцій дочірніми компаніями та партнерами у третіх країнах.

Як стверджують співрозмовники агентства, Берлін продовжує заперечувати, незважаючи на вилучення пункту, який він вважав проблематичним, що змусив би дочірні компанії "контрактно заборонити реекспорт у РФ та реекспорт для використання у РФ".

Німеччина ще під час засідання послів у п'ятницю висловила стурбованість розширенням заходів, які б змусили компанії ЄС гарантувати, що їхні клієнти не зможуть потім продавати санкційні товари до Росії.

Берлін, зокрема, вважає, що німецький малий бізнес постраждає, якщо заходи будуть поширені на продукцію, що не належить до подвійного призначення, наприклад, хімікати або обладнання для металообробки.

Раніше Німеччина спільно з Францією виступила проти заборони експорту авто елітного класу до Білорусі, яка стала "транзитним пунктом" для того, щоб російські олігархи могли продовжувати купувати їх усупереч санкціям.

Читайте також на порталі "Коментарі" — флоту нафтових танкерів РФ тепер санкції не страшні: як Кремль знайшов вихід.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини