Головна Новини Суспільство події Табу на російську: Міносвіти підтримало заборону спілкування російською мовою у школах
commentss НОВИНИ Всі новини

Табу на російську: Міносвіти підтримало заборону спілкування російською мовою у школах

Українські школи перейдуть на українську: новий законопроєкт обмежує використання російської мови

сьогодні, 17:32
Поділіться публікацією:

Міністерство освіти і науки України підтримало новий законопроєкт, який передбачає використання української мови не тільки під час уроків, але й на перервах у школах. Тобто, школярі та вчителі будуть зобов'язані розмовляти українською мовою на всій території школи, незалежно від того, чи йдеться про навчання, чи про звичайне спілкування між собою.

Табу на російську: Міносвіти підтримало заборону спілкування російською мовою у школах

Міносвіти підтримало законопроєкт про заборону розмовляти російською на перервах

Про підтримку цього законопроєкту повідомив міністр освіти Оксен Лісовий під час виступу у Верховній Раді. Він зазначив, що ініціатива надійшла від народної депутатки Наталі Піпи, і Міністерство схвалило її з деякими зауваженнями. На думку Лісового, у сучасних умовах важливо захищати українську мову, оскільки вона є не лише засобом спілкування, але й одним із символів національної безпеки та єдності.

"Захищаючи нашу мову, ми також дбаємо про те, щоб мовні права національних меншин Європейського Союзу залишались на тому ж рівні. Це, звичайно, не стосується мови країни-агресора, яку ми розглядаємо як інструмент пропаганди і агресії", — додав Лісовий, пояснюючи, чому російська мова виключена з цього процесу.

Міністерство підкреслило, що одночасно з підтримкою української мови не забувають і про розвиток мов національних меншин, які проживають в Україні. За словами Лісового, це допоможе створити більш справедливі умови для всіх учнів, незалежно від їхнього етнічного походження, але з обов’язковим акцентом на українській мові.

Раніше “Коментарі” писали, що міністр освіти і науки України Оксен Лісовий заявив, що для підвищення зарплат освітянам потрібно додатково 270 мільярдів гривень. Він розповів про це під час виступу у Верховній Раді, зазначивши, що наразі таких коштів у бюджеті немає, але уряд працює над різними варіантами вирішення цієї проблеми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини