Головна Новини Суспільство події Святкові вихідні в Україні: скільки будемо відпочивати в травні
commentss НОВИНИ Всі новини

Святкові вихідні в Україні: скільки будемо відпочивати в травні

Вже трохи і на українців чекають подовжені вихідні на початку травня 2021 року завдяки Великодню та травневим святам

26 квітня 2021, 19:51
Поділіться публікацією:

У 2021 році в травні на українців чекають кілька затяжних уикендов, адже настають державні свята. "Коментарі" розкажуть докладніше, в які дні будуть відпочивати українці.

Святкові вихідні в Україні: скільки будемо відпочивати в травні

Вихідні у травні. Фото з відкритих джерел

Так, всього в травні 2021 року очікується 13 вихідних днів. З них десять — традиційно по суботах і неділях. Але крім цього країна буде офіційно відпочивати в святкові дні 1 травня в День праці (День міжнародної солідарності трудящих), 2 травня (Великдень) і 9 травня (День перемоги). Позаяк всі вони випадають в нинішньому році на вихідні, то Кабінет міністрів вирішили встановити додаткові вихідні: 3, 4 і 10 травня відповідно.

Робочих днів у травні цього року буде 18.

Нагадаємо, святкування Пасхи в 2021 році у православних і греко-католиків припадає на 2 травня. Світле Христове Воскресіння є державним святом. У нашій країні в Світле Воскресіння Великодня у більшості людей прийнято відвідувати святкову службу в церкві для того, щоб освячувати обрядові страви — паски і яйця-крашанки.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", в Укргідрометцентрі спрогнозували погоду на Великдень-2021. Так, в Україні на травневі свята і Великдень у 2021 році очікується тепла погода у всіх областях, крім західних. Прогнозують від 12 до 19 градусів тепла в перший день травня. А вже 2 травня, особливо в південних, центральних і східних регіонах температура повітря може піднятися до 20-24 градусів зі знаком "плюс".

Також "Коментарі" повідомляли, що уряд радить українцям під час святкування Великодня-2021 дотримуватися дистанції в церквах, надягати маски або дивитися богослужіння онлайн. А ще МОЗ пропонує літнім людям і тим, у кого є хронічні захворювання, не відвідувати храми. Наприклад, на освячення може піти хтось один із родини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення


Новини