Головна Новини Суспільство події Світ наближається до нових воєн: ЗМІ дізналися жахливі подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Світ наближається до нових воєн: ЗМІ дізналися жахливі подробиці

Геополітична напруженість та зміна клімату штовхають країни до конфліктів через скорочення поставок продовольства

26 червня 2024, 17:12 comments2373
Поділіться публікацією:

Світ рухається до "продовольчих війн", оскільки геополітична напруженість та зміна клімату штовхають країни до конфліктів через скорочення поставок. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Financial Times", із посиланням на заяву гендиректора сінгапурського сільськогосподарського торговельного будинку, Olam Agri Сані Вергезе, який є одним із найбільших трейдерів агропродукції у світі.

Світ наближається до нових воєн: ЗМІ дізналися жахливі подробиці

Продовольчі війни. Фото: із відкритих джерел

"Ми вели багато війн за нафту. Ми вестимемо ще більші війни за їжу та воду", — заявив Вергезе, попередивши, що торгові бар'єри, введені урядами для підтримки внутрішніх запасів продовольства, призвели до загострення продовольчої інфляції.

Великих трейдерів сільськогосподарської продукції, які отримали рекордні прибутки у 2022 році після того, як російське вторгнення в Україну викликало стрімке зростання цін на продукти харчування, звинувачують у посиленні інфляції через націнки, що збільшують прибутки. Трейдер стверджує, що підвищена інфляція була частково наслідком державного втручання. За його підрахунками, поширення нетарифних торгових бар'єрів у 2022 році у відповідь на війну створило перебільшений дисбаланс попиту та пропозиції.

Зазначається, що багаті країни накопичували надлишки стратегічних товарів, що призводило до перебільшеного попиту та зростання цін.

"Індія, Китай, усі мають буферні запаси. Це лише загострює глобальну проблему", — наголосив гендиректор Olam Agri.

Зазначається, що ціни на продукти харчування почали зростати після поширення Covid-19 і різко зросли після вторгнення Росії до України, оскільки було заблоковано експорт зерна та добрив. Це поглибило продовольчу небезпеку у бідніших країнах і призвело до того, що споживачі у всьому світі зіштовхнулися з кризою вартості життя. На тлі такого зростання та зміни клімату, що перешкоджають сільськогосподарському виробництву у всьому світі, уряди все частіше вдаються до протекціоністської політики.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Трампа пояснили його бачення щодо закінчення війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини