Головна Новини Суспільство події Сусідня країна США розкритикувала військову підтримку України
commentss НОВИНИ Всі новини

Сусідня країна США розкритикувала військову підтримку України

Лідер Мексики закликав Вашингтон направити більше ресурсів на допомогу країнам Латинської Америки

3 жовтня 2023, 16:15 comments5030
Поділіться публікацією:

Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор розкритикував американську військову допомогу Україні, заявивши, що вона "ірраціональна". Він посилив критику військових зусиль, закликавши Вашингтон направити більше ресурсів на допомогу країнам Латинської Америки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Сусідня країна США розкритикувала військову підтримку України

Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор. Фото: з відкритих джерел

Лопес Обрадор вже давно закликає Вашингтон виділити більше фінансування на допомогу економічному розвитку в Центральній Америці та Карибському басейні, щоб послабити міграційний тиск.

Під час своєї щоденної прес-конференції Лопес Обрадор розкритикував Конгрес США за те, що він не звільнив гроші для регіону, перш ніж послатися на суперечки минулого тижня щодо законопроекту про тимчасове фінансування, який позбавив би Україну подальшої допомоги.

"Я тільки що подивився на те, як тепер вони не дозволяють допомогу для війни в Україні. Але скільки вони виділили на війну в Україні? Від 30 до 50 мільярдів доларів на війну. Це найірраціональніша річ, яку ви можете мати. І руйнівна. Тому їм доведеться змінити свою стратегію і навчитися повазі. Зараз не час ігнорувати мексиканську владу", — заявив президент Мексики.

Читайте також на порталі "Коментарі" – після того, як Київ не дочекався позитивного для себе рішення США щодо допомоги Україні на тлі можливого шатдауну, підтримка американського народу не похитнулася. Так вважає глава українського МЗС Дмитро Кулеба, запевняючи, що зараз Київ веде переговори з усіма представниками Конгресу, домагаючись, щоби подібних рішень більше не повторилося. Тим часом, з боку політиків-республіканців йдуть меседжі у стилі – треба більше уваги внутрішньоамериканським проблемам, а не Україні. А тут ще й відомий американський мільярдер, власник соцмережі X та компанії Tesla Ілон Маск робить уїдливі випади на адресу українського керівництва. І хоч Білий дім обіцяє продовжувати підтримку, а у Пентагону нібито залишилося ще понад 5 млрд доларів на зброю та іншу допомогу з безпеки для України, проблеми – очевидні. Що терміново має робити наше найвище військово-політичне керівництво, щоб виправити ситуацію? Чи слід очікувати найближчим часом на якісь радикальні кроки? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини