Головна Новини Суспільство події Суддю Вовка примусово приведуть на засідання Антикорупційного суду: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Суддю Вовка примусово приведуть на засідання Антикорупційного суду: подробиці

НАБУ отримало дозвіл слідчого судді, хоча на того і чинився тиск

3 лютого 2021, 17:25
Поділіться публікацією:

Третього лютого стало відомо, що детективи НАБУ отримали дозвіл на примусовий привід на судове засідання голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка. Про це повідомляють представники Центру протидії корупції на офіційному Telegram-каналі.

Суддю Вовка примусово приведуть на засідання Антикорупційного суду: подробиці

Суддю Павла Вовка примусово приведуть на засідання суду. Фото: Zaxid.Net

"Вовк, підозрюваний у створенні злочинної організації і захопленні влади, від осені ігнорує засідання, прикриваючись суддівським імунітетом. А все тому, що зашкварена Вища рада правосуддя не дала дозволу на арешт Вовка", — йдеться у дописі.

Також у прес-службі ЦПК зазначають, що на слідчого суддю Андрія Біцюка, який таки видав документ, що дозволяє привести Павла Вовка до суду із допомогою примусу, чинився неабиякий тиск. І знову ж таки — з боку все тієї ж Вищої ради правосуддя.

Утім, Вищий антикорупційний суд виявився ще тим "міцним горішком". Щоправда, НАБУ вдалося досягти мети щодо отримання дозволу лише з другого разу.

Чим же так скандально відомий суддя ОАСК Павло Вовк? Як уже розповідали "Коментарі", його підозрюють у захопленні влади та повному контролі над установою, в якій він працює. Влітку 2020 року Національне бюро протидії корупції оголосило підозру у подібних діях одразу сімом особам, серед яких і був Вовк.

Варто зазначити, що повістку до суду Вовку вручили лише наприкінці грудня. Цікавий момент — це сталося на святковому заході, де суддя відпочивав у якості гостя. Процес мав розпочатися 5 січня 2021 року. Але Павло Вовк проігнорував початок справи, посилаючись на власну суддівську недоторканість. Тепер же працівники НАБУ мають повне право доставити Вовка на засідання, навіть якщо той чинитиме спротив.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

sex

3 лютого 2021, 17:57

Зaкpытый клyб CEKC 3накомcтв в твоем городе: бeз денeг и oбязательcтв, вcе aнoнимно и кoнфиденциальнo (а то мнoгиe в oтношeнияx), peгистpация бecплатнaя ----- http://srt.vg/vpoiske


Новини