Головна Новини Суспільство події Судді Верховного суду обрали нового голову: чому не обійшлося без скандалу
commentss НОВИНИ Всі новини

Судді Верховного суду обрали нового голову: чому не обійшлося без скандалу

За результатами голосування за голову ВС три судді - члени групи стратегічного розвитку отримали у сукупності всього 29 голосів

27 травня 2023, 12:25
Поділіться публікацією:

Новим головою Верховного суду замість затриманого за підозрою в отриманні великого хабара Всеволода Князєва став Станіслав Кравченко, який очолював Касаційний кримінальний суд у складі ЗС. Його обрали на пленумі установи. Проте, не всі згодні з такої позицією. Як інформує портал "Коментарі", свою думку з цього приводу в Фейсбук висловила суддя ВС Олена Кібенко.

Судді Верховного суду обрали нового голову: чому не обійшлося без скандалу

Обрання голови Верховного Суду. Фото: Фейсбук Олени Кібенко

"За результатами голосування за голову ВС три судді – члени групи стратегічного розвитку отримали у сукупності 29 голосів. Всі кандидати йшли з ідеями, які ми напрацьовували тривалий час і готувалися представити Пленуму для обговорення. Це стратегія розвитку ВС на 2023 — 2027 роки. Втім, з результатом у 108 голосів переміг інший кандидат, який сказав, що ніякі стратегії ВС не потрібні. І єдина наша стратегія – це Конституція та Закон "Про судоустрій і статус суддів". Ок. Це демократія і я поважаю вибір колег", – зазначила Олена Кібенко. 

Як зазначила суддя, у групі, до якої вона належить, 42 судді. Всі працюють з 2017 року (мінялася лише назва групи). Олена Кібенко наголошує, що протягом роботи в групі завжди намагалася усюди активно пропагувати ідеї, вела купу проектів, витрачала безліч часу на це. 

"Визнаю чесно, я не дуже сподівалася на перемогу наших кандидатів. Але я очікувала, що вони отримають голоси членів групи, а також, що  хоча б  ще 10-20 людей нам вдасться переконати. Що судді об'єднаються навколо ідей, стратегії, а не конкретних персоналій. Але так не сталося", – зазначила суддя.  

Вона допускає, що можливо якісь не такі були кандидати, але пішли найкращі з кола "реформаторів".  

"Вочевидь наші ідеї наразі не сприймаються колективом ВС. Тому сьогодні я вирішила припинити участь у робочій групі стратегічного розвитку ВС та інших проектах. Мої зусилля будуть зконцетровані виключно на розгляді справ. Мабуть, я більше не вірю в можливість розвитку  ВС саме як сучасної європейської судової інституції, яка має стратегію розвитку — місію, візію, цілі, бажані результати", – зазначила суддя.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому справа голови Верховного суду Князєва може закінчитися "пшиком" – що насторожує.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

так

27 травня 2023, 11:33

Поднять зарплати раз в 10 и пенсии в 20-30 раз,шоб не крали:) твари.


Новини