Головна Новини Суспільство події Суд зобов’язав ДБР відкрити справу проти Зеленського: причини (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд зобов’язав ДБР відкрити справу проти Зеленського: причини (ВІДЕО)

До президента позивається батько загиблого морпіха Ярослава Журавля

17 лютого 2021, 17:28 comments1045
Поділіться публікацією:








Співробітники Державного бюро розслідувань зобов’язані відкрити справу проти президента України Володимира Зеленського. Главу держави до відповідальності за невиконану обіцянку врятувати морпіха Ярослава Журавля, загиблого в зоні проведення ООС, хоче притягнути батько покійного військового Сергій Журавель, повідомляє "5 канал".

Суд зобов’язав ДБР відкрити справу проти Зеленського: причини (ВІДЕО)

Батько загиблого Ярослава Журавля звинувачує Зеленського у смерті сина. Фото із відкритих джерел

Слід одразу зазначити, що на бік обуреного батька став Печерський суд. Саме його рішення і подальше роз’яснення вимагає у ДБР почати реєстрацію справу проти Зеленського. Представники установи мають п’ять днів на оскарження судового документу.

Рідні та бойові побратими загиблого Ярослава Журавля сподіваються, що згодом до відповідальності вдасться притягти й інших посадових осіб, яких вони звинувачують у смерті морпіха. Між іншим, Володимиру Зеленському закидають звинувачення в тому, що, будучи Верховним Головнокомандувачем ЗСУ та пообіцявши взяти справу із порятунку Журавля під особистий контроль, політик так нічого і не зробив.

"Він [Ярослав] стікав кров’ю, він ішов і ліз, і повз, він надіявся, він вірив, що його заберуть ті люди, з якими він пройшов п’ять років війни, а його не забрали", — зі сльозами у голосі пояснює причину своєї боротьби батько морпіха Сергій Журавель.

До речі, ветерани АТО / ООС доволі обурені заявами головнокомандуючого Руслана Хомчака про те, що Журавель загинув через порушення наказу і самостійний вихід до "сірої зони". Побратими морпіха такий розвиток подій категорично заперечують.

Варто нагадати, що 40-річний Ярослав Журавель був поранений російськими окупантами під Зайцевим — коли намагався забрати тіло загиблого військового і не зміг дістатися безпечного місця. Про критичну ситуацію із морпіхом у зоні обстрілів бойовиків кілька днів поспіль говорили на різних рівнях, утім до самого порятунку справа так і не дійшла — від значної втрати крові та інших факторів Журавель загинув. Понівечене тіло українського воїна за якийсь час представникам ЗСУ повернули члени збройних угрупувань ОРДЛО.

Сергій Журавель, вбитий горем батько Ярослава, звинувачує у смерті сина як президента Зеленського, так і інших представників українського уряду, зокрема військових. Уже півроку чоловік сподівається віднайти справедливість.

Раніше "Коментарі" розповідали про причини, на думку одного із нардепів, загострення військового конфлікту на Донбасі з боку Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини