Головна Новини Суспільство події Суд заарештував майно, пов'язане з міністром МВС часів Євромайдану
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд заарештував майно, пов'язане з міністром МВС часів Євромайдану

Під арешт потрапили три квартири і шість гаражів в центральній частині Києва, чотири житлових будинки, а також 24 земельних ділянки

25 лютого 2021, 12:44
Поділіться публікацією:

Столичний Печерський районний суд наклав арешт на майно іноземних компаній, пов'язаних з міністестром внутрішніх справ часів Євромайдану Віталієм Захарченком. Майно передали Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА). Про це повідомляє "РБК-Україна", посилаючись на повідомлення Генпрокуратури.

Суд заарештував майно, пов'язане з міністром МВС часів Євромайдану

Суд заарештував майно, пов'язане з міністром МВС часів Євромайдану - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що під арешт потрапили три квартири і шість гаражів в центральній частині Києва, чотири житлових будинки, а також 24 земельних ділянки.

За даними джерела, майно арештоване в кримінальній справі про фінансування екс-міністром внутрішніх справ злочинної організації президента-втікача Віктора Януковича. Згідно з даними слідства, він приховував отримані злочинним шляхом гроші шляхом конвертації, покупки нерухомості і виведення його за кордон на підконтрольні іноземні компанії.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що колишній Генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів про те, хто віддав наказ про масові розстріли протестувальників на Євромайдані в лютому 2014 року. За його словами, безпосередні накази про розстріл протестуючих на Майдані віддавали тодішній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко та голова Служби безпеки України Олександр Якименко. Також Луценко розповів, що на цей момент всі підозрювані ховалися в Москві і засудити їх можна тільки в заочному порядку. Він підкреслив, що для вироку потрібно прийняти необхідний закон, який дасть можливість винести рішення суду без присутності обвинувачених.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини