Головна Новини Суспільство події Суд виправдав догхантерів Святогора: не знайшли складу злочину
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд виправдав догхантерів Святогора: не знайшли складу злочину

8 червня 2018 року правоохоронці затримали Олексія Святогора в Києві

19 січня 2021, 09:40
Поділіться публікацією:

Шевченківський районний суд Києва виправдав догхантерів Олексія Святогора, якого підозрювали у жорстокому поводженні з тваринами.

Суд виправдав догхантерів Святогора: не знайшли складу злочину

Олексій Святогор (фото з відкритих джерел)

Відповідне рішення суд прийняв на засіданні в понеділок, 18 січня.

Зокрема, чоловіка звинувачували за частинами 2 і 3 статті 300 Кримінального кодексу України (ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості). Суд постановив виправдати Олексія Святогора "у зв'язку з недоведеністю наявності в діях обвинуваченого складу кримінальних злочинів".

У рішенні суд зазначив, що репліки Олексія Святогора, що пропагують культ насильства і жорстокості щодо бездомних тварин, є "усними". А за це в статтях, за якими його звинувачують, кримінальна відповідальність не передбачена. Суддя в рішенні зазначив, що репліки догхантерів, які пропагують культ насильства і жорстокості щодо бездомних тварин, є "усними". А за це в статтях, за якими його звинувачують, кримінальна відповідальність не передбачена.

В той самий час суд зазначив, що ці статті передбачають, що крім висловлювань у ЗМІ, Святогор повинен здійснювати "додаткові дії, які повинні сприяти досягненню результату створення відеопродукції".

8 червня 2018 року правоохоронці затримали Олексія Святогора у своєму будинку в Києві. Активісти, які захищають права тварин, заявляли, що чоловік нібито причетний до вбивства кількох тисяч собак. Крім цього, Святогор є в базі МВС серед осіб, які переховуються від органів досудового розслідування.

Нагадаємо, ще 2018 році Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту відомому "догхантерів" Олексію Святогор до 7 серпня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини