Рубрики
МЕНЮ
Черновалова Кристина
Майже половина українців змінили свої харчові звички через повномасштабну війну. За даними дослідження Gradus Research Company, це стосується 49% людей, і найбільше зміни торкнулися молоді віком від 18 до 34 років, де цей показник досягає 54%.
Від стрес-їжі до холодних обідів: що тепер на тарілках українців
Основні причини змін – це зростання цін на продукти, стрес та безпосередні атаки з боку російської армії. Як свідчить опитування, саме стрес став головним фактором, що вплинув на харчові звички 83% опитаних. Це призвело до різних наслідків:
Крім того, 19% українців зізналися, що під час війни частіше вживають алкоголь.
Війна також змінила підхід людей до вибору продуктів:
Особливо відчутна економія на харчуванні серед людей старшого віку (56+), де 77% респондентів обирають заощаджувати.
На чому українці економлять найбільше:
Новини