Головна Новини Суспільство події Столтенберг зробив заяву про ціну затягування США допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг зробив заяву про ціну затягування США допомоги Україні

Столтенберг заявив, що чим довше США зволікають за допомогою, тим більше українців гинуть

17 лютого 2024, 16:00 comments5478
Поділіться публікацією:

Генсек НАТО Єнс Столтенберг емоційно закликав Конгрес США якнайшвидше схвалити додаткове фінансування для України, зазначивши, що військова підтримка інших союзників Альянсу вже перевищує американську. Як повідомляє портал "Коментарі", свою заяву Столтенберг зробив на панельній дискусії на Мюнхенській конференції з безпеки.

Столтенберг зробив заяву про ціну затягування США допомоги Україні

Єнс Столтенберг. Фото: із відкритих джерел

Генсек визнав, що європейські члени НАТО справді недостатньо вкладають у власну оборону, але за обсягом військової допомоги Україні разом із Канадою виділили більше коштів, ніж Сполучені Штати. Він додав, що відсутність рішення Конгресу США щодо пакету допомоги Україні безпосередньо впливає на поле бою.

"Йдеться не просто про прийняття правильних рішень, а про те, щоб їх прийняти заздалегідь і якнайшвидше. Тому що це невідкладно. З кожним тижнем нашого очікування все більше людей вбивають на полі бою в Україні", – заявив Йєнс Столтенберг.

"Не мені давати поради Конгресу США, як приймати закони. Але що я можу сказати, так це те, що перед США постала життєво важлива і нагальна необхідність ухвалити рішення про пакет допомоги Україні, тому що вона цієї підтримки потребує", – додав генсек. .

За його словами, Європа та Канада взяли на себе свій тягар військової допомоги Україні, "і тепер настав час США виконати обіцяне".

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський виступив 17 лютого на Мюнхенській конференції з безпеки. Серед іншого пояснив, чому нам довелося залишити Авдіївку. І наголосив, що чим довше триватиме війна в Україні, тим більші деструктивні зміни провокуватиме Росія у світі. Як оцінюєте цей виступ, якими можуть бути наслідки? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини