Головна Новини Суспільство події Столтенберг дав пораду Путіну, як ощасливити весь світ перед святами
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг дав пораду Путіну, як ощасливити весь світ перед святами

Генсек НАТО вважає, що Путін може використати свята для відведення військ від України

24 грудня 2021, 09:44
Поділіться публікацією:

Свята можуть стати чудовим приводом для Росії суттєво знизити градус напруги, який виник на українсько-російському кордоні через стягування російських військ. Майбутні різдвяні та новорічні свята Путін може використати для відведення військ від українського кордону. Як передає видання "Коментарі", про це заявив Генсек НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю dpa.

Столтенберг дав пораду Путіну, як ощасливити весь світ перед святами

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

Єнс Столтенберг висловив переконання, що тільки від волі Кремля сьогодні залежить, яким буде свято Різдва – мирним і спокійним чи напруженим.

Генсек НАТО наголосив, що сьогодні Москва сконцентрувала біля українського кордону величезну кількість військової техніки, десятки тисяч солдатів. І немає жодних ознак, що військових меншає, що Москва готова знизити градус напруги на українському кордоні.

При цьому Столтенберг уникнув прямої відповіді на питання, чи може бути пов'язане скупчення Росією угруповань військ біля українського кордону з шантажем Путіна щодо поступок щодо нерозширення НАТО. Генсек НАТО відповів, що є невизначеність щодо намірів РФ.

Також Єнс Столтенберг не став коментувати готовність Альянсу збільшити присутність військ у країнах східної Європи, що може стати реакцією на провокаційні дії Кремля. Єдине, у чому переконаний Столтенберг, НАТО готове до прямих переговорів з Кремлем, але вже зараз усі члени Альянсу можуть сказати, що вимога нерозширення НАТО та відмова від членства в Україні – неприйнятна умова, яку в Альянсі відкидають.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, до чого готується Україна після прес-конференції Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.dpa.com/en/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини