Головна Новини Суспільство події Столична влада – проти центральної: про що говорить суперечка навколо «Пунктів незламності»
commentss НОВИНИ Всі новини

Столична влада – проти центральної: про що говорить суперечка навколо «Пунктів незламності»

Тертя між центральною владою та владою міста Києва були і раніше, але зараз на це вирішили знову змістити акцент

28 листопада 2022, 15:30
Поділіться публікацією:

Партія "Слуга народу" активно критикує київського мера Віталія Кличка за роботу (точніше – не роботу) "Пунктів незламності" (ПН). У свою чергу, Кличко закликає "не маніпулювати" і наголошує, що не "вступатиме в політичні баталії". Про що говорить пікірування, яке знову спалахнуло між столичним градоначальником і партією влади? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Столична влада – проти центральної: про що говорить суперечка навколо «Пунктів незламності»

Пункт незламності. Фото: з відкритих джерел

Зараз потрібно працювати злагоджено, щоб допомогти людям пережити зиму, адже найголовніше – це люди

Голова Інституту публічної політики та консалтингу (ІНПОЛІТ), політичний консультант Сергій Биков зазначає:

"Зараз не найкращий час для політичних баталій та конфронтацій між місцевою та центральною владою. Наразі потрібно працювати злагоджено, щоб допомогти людям пережити зиму. Адже найголовніше – це люди. Потрібно, щоб кожен зробив свій внесок у загальний результат".

Водночас, продовжує експерт, те, що столичний голова не забезпечив належного рівня логістики організації ПН – це його особистий провал як управлінця.

"Можна довго розмірковувати про політику та говорити, що на тебе чинять політичний тиск, а можна просто привезти генератор, їжу та воду в ПН, встановити обігрівачі та розмістити команду, – пояснює Сергій Биков. – І ще можна не намагатися називати "Пункти незламності" — пунктами обігріву. Це ще й значеннєва атака з боку мера проти центральної влади".

Зважаючи на те, що політичні суперечки сколихнулися зараз, є надія на якнайшвидше закінчення цієї жахливої війни

Голова Асоціації власників малого та середнього бізнесу Руслан Соболь коментує полеміку, яка зараз розгорнулася у соцмережах між київським міським головою та низкою представників партії влади, таким чином:

"Кличко не став добрим чи поганим мером зараз. Він обіймає посаду вже другий термін. Тож він анітрохи не змінився. Що за Порошенка, що за Зеленського. Дивно, що в когось "відкрилися очі" на це лише зараз. Втім, тертя між центральною владою та владою міста Києва були й раніше. Зважаючи на те, що це знову сколихнулося зараз, є надія на якнайшвидше закінчення цієї жахливої війни, яка триває в Україні. І влада починає зміщувати фокус на внутрішньополітичний простір".

На думку Руслана Соболя, якщо на подібне є сили, час, енергія, гроші (судячи з того, як це розганяється за ЗМІ), це не найгірший знак для нас як для пересічних українців.

"Але в мене таке відчуття, що Кличко та Зеленському не світять наступні терміни. Раз вони мають час на з'ясування відносин, незважаючи на те, що війна далеко не закінчена. Чи це означає, що кінець війни справді близький? Хотілося б вірити... Інакше все це виглядає більш ніж дивно", – робить висновок експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кабмін знижує температурний режим у квартирах: якою буде температура.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

28 листопада 2022, 16:36

Зламані корумпованою владою "Пункти незламності" - реальність у православному світі. Справжній героїзм, це турбота про інших, а ні використовувати інших захисниками "Азовсталі" для прикриття своїх ганебних тіл або владного відосикового піару. Ось так, за сварками корумпованого бородатого Зла і розікрали Україну протягом 31 року. Навіть війна їх не змінює. Навіть повертаючись з полону, в них єдина мета: швидше повернутись до того старого ганебного життя, яке знищило Україну.


Новини